Profitul net al producatorului de tigarete Philip Morris International (PMI) a crescut cu 22% in primul semestru, la 3,68 miliarde de dolari, sustinut de avansul veniturilor cu aproape 16% fata de primele sase luni ale anului trecut, a anuntat grupul.
Veniturile nete au urcat cu 15,7% in primul semestru, la 32,9 de miliarde de dolari, potrivit raportului financiar al PMI, informeaza Mediafax.

In ianuarie-iunie, profitul operational a crescut cu 18,4%, la 5,6 miliarde de dolari.

Pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, regiune care include si Romania, PMI a raportat venituri de 7,5 miliarde de dolari, din care 3,8 miliarde de dolari accize, comparativ cu venituri de 6,2 miliarde de dolari in prima jumatate a anului trecut, incluzand 3,14 miliarde de dolari in accize.

In trimestrul al doilea, profitul grupului a urcat cu 28%, la doua miliarde de dolari, iar veniturile nete au crescut cu 14%, la 17,4 miliarde de dolari.

Profitul operational a avansat cu aproape 20% in aprilie-iunie, la 2,9 miliarde de dolari.

In Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa, grupul a inregistrat venituri de 4,1 miliarde de dolari, incluzand accize de 1,9 miliarde de dolari, in urcare de la 3,4 miliarde de dolari in trimestrul doi al anului trecut, din care 1,64 miliarde de dolari accize.

Excluzand anumite castiguri exceptionale, PMI a avut un profit pe actiune de un dolar, usor peste estimarile de 97 de centi ale analistilor consultati de Bloomberg.

Philip Morris International detine in Romania o fabrica la Otopeni si exporta in principal in UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri