Profitul net al Panasonic a crescut de opt ori in trimestrul al doilea, la 107,83 miliarde yeni (1,1 miliarde dolari), sustinut de deprecierea yenului si un castig exceptional generat de modificarea administrarii pensiilor, care au compensat declinul afacerilor cu telefoane mobile si camere foto.

Grupul a inregistrat un castig exceptional de 79,8 miliarde de yeni (817 milioane dolari), dupa modificarea sistemului fondului de pensii, transmite MarketWatch.

In aceeasi perioada a anului trecut, Panasonic a obtinut un profit de 12,81 miliarde de yeni, scrie Mediafax.

Vanzarile au scazut cu 1% in trimestrul al doilea, la 1.824 miliarde de yeni (18,7 miliarde dolari), dar profitul operational a avansat cu 66%, la 64,2 miliarde yeni (657 milioane dolari).

Analistii anticipau un profit net de 14 miliarde de yeni (143 milioane dolari), un profit operational de 49,5 miliarde de yeni (506,8 milioane dolari) si venituri de 1.754 miliarde yeni (18 miliarde dolari).

Panasonic, mare exportator de electronice, beneficiaza de deprecierea yenului, care face produsele japoneze mai profitabile atunci cand sunt vandute in strainatate.

Dupa doi ani consecutivi cu pierderi anuale de peste 750 miliarde de yeni (peste 7 miliarde dolari), presedintele Panasonic, Kazuhiro Tsuga, s-a angajat sa nu mai mentina divizii neprofitabile in afacerile grupului. El a redus prezenta Panasonic pe piata televizoarelor cu ecran plat, unde concurenta este intensa si marjele de profit foarte mici.

Pentru anul financiar care se va incheia in martie 2013, Panasonic anticipeaza un profit net de 50 de miliarde de yeni (512 milioane dolari) si un profit operational de 250 de miliarde de yeni (2,5 miliarde dolari), la vanzari de 7.200 miliarde yeni (73,7 miliarde dolari).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
evoMAG face echipă cu Glovo și promite să îți livreze produsele rapid
Setari Cookie-uri