Grecia ar putea avea nevoie sa prelungeasca acordul de finantare de 110 miliarde de euro, incheiat cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International, cu 3-6 ani, pentru a evita intrarea in incapacitate de plata a datoriilor, potrivit JP Morgan Chase, transmite Bloomberg.
"Nu cred ca au de ales, avand in vedere marimea deficitului. Fie alte tari vor rostogoli imprumuturile, stergand practic datoriile, fie Grecia isi restructureaza datoriile, iar pietele se vor bloca din nou", a declarat Pavan Wadhwa, seful departamentului de strategie in domeniul dobanzilor la JP Morgan in Londra, citat de Mediafax.

Wadhwa considera ca Grecia va avea nevoie in continuare de ajutor dupa expirarea programului actual de sprijin, pentru a evita falimentul.

Programul finantat de FMI si UE se va incheia in 2012.

Seful agentiei de administrare a datoriilor Greciei, Petros Christodolou, a declarat, joi, la Londra, ca statul elen nu va restructura datoriile si va continua masurile de austeritate asumate in programul de finantare cu UE si FMI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri