Guvernul bulgar a amanat introducerea unei reforme a sistemului de pensii pentru 2015, la presiunile sindicatelor, potrivit agentiei Novinite, arata Mediafax.
Angajatorii, sindicatele si guvernul au tinut recent o serie de discutii informale legate de reforma pensiilor. Negocierile au dus la un acord pentru cresterea platilor de asigurari sociale cu doua puncte procentuale incepand de anul viitor, fata de trei puncte cat avea in vedere Sofia, potrivit ministrului Finantelor, Simeon Djankov.

In urma acestor discutii a devenit clar ca reforma pensiilor va fi amanata pentru 2015, din cauza presiunilor sindicatelor, care sustin o majorare graduala a numarului de ani de munca necesari pentru pensionare, noteaza Novinite. Negocierile vor continua marti.

Confederatia Angajatorilor si Industriasilor din Bulgaria (CEIB), cea mai mare organizatie a angajatorilor, apreciaza ca negocierile au fost "grotesti" si ca va continua sa se opuna oricarei majorari a platilor pentru asigurari sociale.

Alte organizatii de afaceri, precum Asociatia Industriala Bulgara, sustin impartirea poverii reformei pensiilor intre toate institutiile statului. In prezent, armata, politia si judecatorii nu platesc pentru asigurari sociale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri