Agentiile de rating Fitch si Standard & Poor's (S&P) au atribuit ratingul "A", pentru credite pe termen lung, bancii Raiffeisen Bank International (RBI), rezultata in urma fuziunii unor operatiuni ale Raiffeisen Zentralbank Oesterreich cu subsidiara Raiffeisen International Bank Holding (RIB).
RBI si-a inceput activitatea luni, incluzand si operatiunile din Romania controlate anterior de RIB, anunta Mediafax.

Fitch a acordat noii banci calificativul "A" pentru credite pe termen lung, cu perspectiva stabila, "F1" pentru imprumuturi pe perioada scurta, rating de sprijin "1", "A" pentru plafon de sprijin si calificativ individual "C/D", potrivit unui comunicat al agentiei.

S&P a anuntat ca a atribuit RBI ratingul "A" pentru imprumuturi pe termen lung, cu perspectiva negativa, si "A-1" pentru credite pe termen scurt.

A treia mare agentie de rating la nivel mondial, Moody's, a acordat ratinguri provizorii RBI, respectiv "A1" pentru datoriile pe termen lung si depozite si "Prime-1" pentru cele pe termen scurt. Ratingul pentru soliditate financiara a fost stabilit la nivelul "D+".

Grupul austriac este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.

Raiffeisen International detinea o retea de 542 de sucursale in Romania, avand aproape 6.000 de angajati pe plan local la jumatatea acestui an, care deservesc peste 1,9 milioane de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri