Trei banci iau in considerare retragerea din Ungaria din cauza impozitului suplimentar impus de guvern sistemului bancar, considerat exagerat de institutiile de credit, informeaza Mediafax.
"Trei banci iau in considerare retragerea din Ungaria. Nu este vorba de banci mici. Valoarea activelor lor nu este cu mult mai mica decat cea a activelor OTP", mentioneaza publicatiile internationale, fara a nominaliza sursele.

Potrivit Nepszava, bancile respective apreciaza ca impozitul suplimentar introdus de guvern la inceputul lunii iulie este exagerat, in conditiile in care ele inregistreaza performante financiare foarte slabe. Publicatia noteaza ca 12 banci din Ungaria nu au profituri suficient de mari pentru plata impozitului.

Printre bancile vest-europene prezente pe piata ungara se numara Erste, Intesa Sanpaolo, prin intermediul CIB Bank, Raiffeisen, UniCredit si KBC.

Erste Bank, una dintre cele mai mari institutii de credit cu operatiuni in Europa de Est, a avertizat recent guvernul ungar ca suprataxarea sistemului bancar va limita investitiile in bancile locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri