Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite a mentinut dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero, in conformitate cu asteptarile analistilor, si va continua programul de 600 de miliarde de dolari de achizitii de obligatiuni ale Trezoreriei pentru a stimula redresarea economica, informeaza Mediafax.
"Achizitiile vor sustine un ritm mai alert al redresarii economice si vor mentine stabilitatea preturilor o lunga perioada de timp", se arata intr-un comunicat al bancii centrale americane.

Fed a reiterat angajamentul de a mentine dobanda de politica monetara la un nivel scazut o lunga perioada de timp, in conditiile in care somajul se afla la un nivel prea ridicat.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, atrage cele mai aspre critici din ultimele trei decenii pentru politica monetara aplicata de Fed, dar cresterea productiei industriei prelucratoare, a vanzarilor de retail si a asteptarilor legate de inflatie par sa indice ca strategia da rezultate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri