Banca Centrala Europeana (BCE) si Banca Angliei au infiintat o linie de swap temporara in valoare de zece miliarde de lire sterline prin care vor fi sprijinite bancile irlandeze in cazul intensificarii crizei datoriilor, transmite Bloomberg.
Astfel, Banca Angliei ar putea furniza BCE pana la zece miliarde de lire sterline la schimb cu euro, daca va fi necesar, a anuntat BCE. Facilitatea va pune fonduri la dispozitia bancii centrale din Irlanda, arata Mediafax.

"Este o masura preventiva, care are scopul de acoperi orice necesar al sistemului bancar din Irlanda pentru lichiditati" in lire sterline, se arata intr-un comunicat al BCE. Linia de swap va expira in septembrie anul urmator.

Bancile din Irlanda sunt dependente intr-o masura tot mai mare de fonduri de la bancile centrale, in contextul pierderii depozitelor si accesului dificil la piata financiara. Potrivit estimarilor Moody's, cele sase banci iralndeze garantate de stat au deschise finantari de peste 90 de miliarde de euro de la BCE si cel putin 40 de miliarde de euro de la banca centrala a Irlandei.

Cele mai mari patru banci irlandeze, Bank of Ireland, Allied Irish Banks, Anglo Irish Bank si Irish Life & Permanent au operatiuni in Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri