Agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a anuntat ca are in vedere retrogradarea cu mai mult de o treapta a ratingului "Aa3" al Ciprului, stat membru al zonei euro, din cauza cresterii deficitului bugetar, transmite AFP.
Posibila retrogradare tine cont si de reducerea competitivitatii economiei cipriote si de expunerea mare a sistemului bancar la problemele Greciei. In pofida retrogradarii, ratingul ramane in categoria "A", informeaza Mediafax.

"Impactul puternic al crizei economice asupra Ciprului a provocat o deteriorare a situatiei financiare a guvernului care ar putea fi dificil de corectat. Chiar daca gradul de indatorare a Ciprului este mult mai redus decat cel al altor state din zona euro, Moody's considera ca acesta a crescut rapid, iar tendinta se va mentine in anii care vin", se arata intr-un comunicat al agentiei.

In luna noiembrie 2010, Standard & Poor's a retrogradat de la "A+" la "A" calificativul Ciprului, motivand decizia prin fragilitatea sistemului financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri