Compania de curierat UPS a livrat anul trecut 3,9 miliarde de colete, cu o medie de 15,6 milioane pe zi, generand venituri in crestere cu 9,4%, la 49,5 miliarde dolari.
In 2010, volumul coletelor internationale a crescut cu 13,6%, ajungand la nivelul record de 2,3 milioane de colete pe zi.

Profitul operational ajustat a crescut cu 47%, la 5,8 miliarde dolari, iar diviziile de Colete Internationale si Distributie si Transport Marfuri au atins niveluri record, generand 1,9 miliarde dolari si respectiv 577 milioane dolari.

Profitul operational raportat pentru acest an a fost de 5,9 miliarde dolari, in crestere cu 55%. Castigurile ajustate raportate per actiune diluata au fost de 3,56 dolari, in crestere cu 54% si 3,48 dolari, in crestere cu 63%.

In ultimul trimestru din 2010, UPS a livrat 1,1 miliarde de colete,in crestere cu 3,9%. Marja operationala ajustata s-a marit cu 290 puncte de baza, ajungand la 13,1%. Marja operationala raportata a fost de 13,5%.

In perioada sarbatorilor, volumul global zilnic a depasit 24 milioane de colete in cinci zile, iar in una dintre aceste zile s-a depasit cifra de 25 de milioane. UPS a livrat peste 440 milioane de colete in perioada sarbatorilor, datorita unei cereri puternice din partea comerciantilor care isi desfasoara activitatea on-line.

UPS a anuntat castiguri ajustate per actiune diluata de 1,08 dolari pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2010, o majorare de 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile globale au crescut cu 8,4%, generand o crestere de 40% a profitului operational ajustat, care a ajuns la 1,8 miliarde dolari.

Castigurile raportate per actiune diluata au fost de 1,11 dolari, o crestere de 48% fata de valoarea de 0,75 dolari, raportata pentru aceeasi perioada a anului trecut. Pe parcursul trimestrului, UPS a inregistrat un profit net dupa impozitare de 32 milioane dolari datorita vanzarii anumitor divizii de afaceri non-core (divizii care nu sunt esentiale pentru activitatile de baza).

Cnform estimarilor pentru 2011, UPS indica un interval orientativ anual al castigurile per actiune diluata situat intre 4,12 - 4,35 dolari, o crestere de 16 - 22% fata de rezultatele ajustate din 2010. Astfel, nivelul maxim al castigurilor inregistrate in 2007 ar fi depasit.

In anul care s-a incheiat la 31 decembrie 2010, UPS a generat un flux de numerar liber de 3,1 miliarde dolari, chiar si dupa alocarea celor 2 miliarde dolari reprezentand contributii accelerate la planuri de pensii cu beneficii determinate, in cel de-al patrulea trimestru.

Profitul operational a crescut cu 37%, ajungand la 1,04 miliarde dolari, datorita unei cresteri de 7% a veniturilor. Extinderea marjei cu 280 puncte de baza a fost stimulata de randamente mai mari, de avantajele oferite de optimizarea crescuta a operatiunilor si de cresterea volumului.

Veniturile per colet s-au imbunatatit cu 3,5%, in principal datorita cresterii tarifelor de baza si taxelor suplimentare de combustibil mai mari. Volumul mediu zilnic de colete a crescut cu 1,7% pe parcursul trimestrului datorita cresterii de pe segmentul UPS Next Day Air si Ground.

Noul serviciu UPS Smart Pickup a fost foarte bine primit de catre clientii din SUA, serviciul fiind destinat celor care isi doresc confortul unei preluari programate, dar care nu expediaza colete in fiecare zi.

Profitul operational pentru acest segment a crescut cu 15%, ajungand la 537 milioane dolari datorita unei cresteri de 9% a veniturilor. Marja operationala s-a imbunatatit la 17,6% ca urmare a cresterii volumului, a imbunatatirii randamentelor si a excelentei gestionari a costurilor.

Volumul mediu zilnic de export a crescut cu 8,7%. Compania a inregistrat o crestere puternica datorita principalelor tari de export, China avand o crestere de peste 30%. Exporturile europene au continuat sa inregistreze performante solide, Germania fiind pe primul loc datorita cresterii de doua cifre.

Incepand din T4 2010, UPS foloseste tehnologii destinate utilizatorilor de telefonie mobila, un segment de piata care inregistreaza o crestere rapida. Popularele aplicatii pentru smartphone-uri, UPS Mobile Apps, si website-urile pentru telefoanele mobile sunt disponibile clientilor din Germania, Canada, Marea Britanie, Italia si Franta.

Profitul operational ajustat s-a imbunatatit de peste sase ori, ajungand la 176 milioane dolari datorita cresterii cu 13% a veniturilor. Marja operationala ajustata pentru acest segment a crescut cu 630 puncte de baza, ajungand la 7,7%, beneficiind de aportul tuturor diviziilor de afaceri.

Veniturile diviziei de Transport Marfuri au depasit valoarea pietei, inregistrand o crestere de 23% datorita cresterii de doua cifre a expedierilor zilnice, cresterii greutatii brute transportate si imbunatatirii semnificative a randamentului. Veniturile diviziilor de Expediere si Logistica au crescut cu 10,1%, ajungand la 1,6 miliarde dolari, o crestere determinata in principal de initiative de gestionare a veniturilor din divizia de Forwarding.

La sfarsitul anului, UPS a anuntat o extindere a retelei sale globale de puncte de lucru pentru sectorul medical din SUA, Asia, Europa si Canada pentru a raspunde cresterii rapide continue a diviziei sale medicale. Aceste noi centre sunt dezvoltate special pentru a raspunde nevoilor companiilor farmaceutice, de biotehnologie si dispozitive medicale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri