ANAF a recuperat in ultimele saptamani aproximativ 7,9 milioane de lei in dosarele Voiculescu si Marian Iancu, suma fiind obtinuta din vanzarea unor bunuri intrate in proprietatea statului in urma unor sentinte judecatoresti. Astfel, Fiscul a vandut la licitatie o vila din strada Aviator Zorileanu (Bucuresti) cu pretul de 4,55 milioane lei, precum si actiuni de 3,17 milioane lei la societatea Sanagra, din judetul Mures, a carei obiect de activitate este cresterea bovinelor de lapte.

Vila si actiunile Sanagra au fost preluate de stat de la fiicele omului de afaceri Dan Voiculescu.

In plus, ANAF a vandut si o statie de carburanti din Timis in dosarul Marian Iancu.

In toate cele trei cazuri, ANAF a obtinut in cadrul licitatiei preturi mai mari decat cele de pornire.

Pentru actiunile Sanagra pretul de pornire la licitatia in care au fost vandute s-a situat la 1,46 milioane lei, iar pentru vila din Aviator Zorileanu la 4,53 milioane lei.

Cel mai bine a vandut ANAF statia de carburanti din Timis, pretul platit fiind de sase ori mai mare decat cel de pornire.

Suma recuperata in dosarul Voiculescu, de aproape 1,8 milioane de euro, reprezinta doar o mica parte, circa 3%, din prejudiciul stabilit de instanta omului de afaceri în dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), de 60 de milioane de euro.

Statul are de recuperat sume mari de bani si de la Marian Iancu, in dosarul Rafo. Recent, ANAF a vandut pentru recuperarea din prejudiciile stabilite in acest dosar cateva zeci de apartamente din Cartierul Francez.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri