Maratonul de sase licitatii de arta sau Saptamana Cadourilor Artmark a realizat un total cumulat de peste 1.100.000 euro si o rata medie de adjudecare de peste 80%, fiind cel de-al treilea eveniment al sezonului in care totalul depaseste pragul de un milion de euro.
Licitatia „Valori Traditionale” a prezentat o selectie de 70 de loturi sau tot atatea opere de pictura si grafica realizate de artisti consacrati, pe teme inspirate de viata si arta taranului din satul romanesc traditional.

Opera „Tarancuta cu fuior” (ulei pe panza, 33,5 x 19 cm) de Nicolae Grigorescu a fost adjudecata pentru 85.000 euro, suma maxima oferita in licitatie.

Licitatia de Arta Decorativa de Epoca a reusit cel mai mare total de vanzari al unei licitatii de arta decorativa de pana acum, din Romania: 92.595 euro, cu aproximativ 50% mai mult decat a obtinut, in luna mai a acestui an, precedentul eveniment Artmark de profil.

Cea mai importanta vanzare a licitatiei a fost cea a lotului 107, Plafoniera Galle, decorata cu flori de magnolie, adjudecata pentru 7.000 euro, dupa ce trei participanti au disputat-o mult peste valoarea sa estimativa maxima.

Licitatia Colectiei Nicolae si Hrisanti Petresco a realizat o rata de adjudecare de 100% si un total de vanzari de 277.800 euro, dovedind ca operele de pictura de patrimoniu din colectii recunoscute sunt tot mai cautate de colectionari si investitori.

Vanzarea principala a licitatiei a fost realizata de una dintre operele semnate Gheorghe Petrascu, „Interior din atelierul artistului” (ulei pe panza, 46,5 x 38,5, foto dreapta), adjudecata pentru 62.500 euro, peste valoarea estimativa superioara. Gheorghe Petrascu, „Interior din atelierul artistului”

Licitatia de Postmodernism si Arta Contemporana a realizat o rata de adjudecare de 71% si vanzari totale de 199.440 euro, rezultate care ridica la peste jumatate de milion de euro totalul vanzarilor de arta contemporana Artmark din acest an.

Licitatia de Cinegetica, Echitatie si Marinarie, prima de acest fel organizata in Romania a avut loturi adjudecate pentru sume cuprinse intre 100 si 400 euro. A realizat un total de vanzari de 41.375 euro si o rata de adjudecare de 70%.

Licitatia de Alb-Negru
a obtinut un total de 109.635 euro si o rata de adjudecare de 76%, rezultate care le dubleaza pe cele realizate in prima editie dedicata graficii si picturii in alb si negru de la inceputul anului 2011.

Cea mai mare suma a fost oferita pentru opera „Ghiocel” de Nicolae Grigorescu, o pictura cu tema animaliera, in tonuri de gri, adjudecata pentru 19.000 euro.

Urmatorul mare eveniment al pietei de arta va fi in 14 decembrie, cand vor avea loc, la Ateneul Roman, Balul iubitorilor de arta si Licitatia de Iarna 2011, cu prilejul aniversarii a trei ani de licitatii Artmark.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri