Ionut Hrenciuc si Felicia Simion fac parte din lista scurta a celor mai buni fotografi din lume fiind nominalizati la sectiunile „Panorama” , respectiv „Portret” din cadrul concursului Premiile Mondiale pentru Fotografie 2012 organizat de catre Organizatia Mondiala pentru Fotografie in colaborare cu Sony.
Organizatia Mondiala pentru Fotografie (World Photography Organisation) a anuntat lista nominalizatilor la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie 2012.

Competitia din acest se anunta una extrem de stransa, cu 112.000 de inscrieri din 171 de tari, cu o lista scurta a colectiilor de fotografii ce dezvaluie in imagini povesti extraordinare de viata de pe intreg globul.

Concursul pentru profesionisti reflecta un an care a stat sub semnul turbulentelor de toate felurile: razboiul din Libia, criza economica europeana, cu problemele din Grecia, dezastrul nuclear de la Fukushima (Japonia) si linsarea lui Gaddafi - in categoria “Fotojurnalism & Documentar”. Candidatii la premiile categoriilor “Arta” si “Publicitate” au „scormonit” in viata de zi cu zi si au scos la iveala o comunitate de oieri din Islanda, cum se recolteaza orezul pe plantatiile din Sudul Chinei, un pelerinaj religios Polonia sau pe cautatorii de aur din Chile.

Anul acesta, membrii juriului au fost surprinsi de imaginile de o calitate exceptionala inscrise in toate categoriile competitiei, avand sansa sa descopere multi fotografi care se afla la prima lor participare in cadrul Premiilor Mondiale Sony pentru Fotografie.

Colectia de fotografii selectionate de anul acesta este cu adevarat impresionanta. In cazul fotografiei profesioniste,colectiile de lucrari sunt prezentate intr-un mod exceptional, iar daca ne referim la categoriile „Open”, fotografiile sunt diverse si demonstreaza indemanarea pe care o au amatorii. Mai mult, am fost incantati si de noua categorie „Youth”, pentru ca am vazut cateva noi talente exceptionale”, sustine Astrit Merget, creative director al organizatiei mondiale de fotografie.

Selectionarea fotografilor la Premiile Mondiale Sony pentru Fotografie le ofera acestora suportul organizatiei, intrucat lucrarile lor vor fi expuse in cadrul unei expozitii majore la Somerset House din Londra.

Ceremonia anuala Sony World Photography Award si gala vor avea loc pe 26 aprilie la hotelul Hilton din Park Lane, Londra.

Pentru fiecare categorie membrii juriului pot selecta pana la trei fotografi finalisti si pana la sapte fotografi pentru lista scurta auxiliara. Dintre finalisti vor fi alesi castigatorii, alaturi de locurile 2 si 3, care vor fi anuntate la ceremonia de decernare a premiilor din data de 26 aprilile.

Foto: wikipedia.org
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri