Cititi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca.
“Cand statul se imprumuta tu esti gajul”, este titlul unui articol de pe blogul Riscograma despre criza datoriilor de stat in Europa.

“Este pana la urma treaba fiecarei natiuni sa stabileasca ce-si doreste: impozite mai mari, mai mici sau deloc; distribuite uniform, proportional sau politic. Ca ne place sau nu, statul paternalist nu va disparea nici macar dupa criza de acum.Si totusi, ceva trebuie sa se schimbe - cauza fundamentala, simpla, a tuturor problemelor: deficitul bugetar. Marota politicienilor si a economistilor dirijiati si-a aratat limitele si este pe cale sa ingroape natiuni, cu totul.

Daca intereseaza cat castiga un director de trezorerie si piete de capital Banca Feroviara, salariul mediu al unui ofiter bancar din provincie sau al unui director din CSA puteti citi blogul lui Hymerion.

Cei interesati de antreprenoriat se pot inspira dintr-un text scris de Razvan Pascu despre patru idei de afaceri noi.

“Romania a captat lumea saptamana trecuta cu designerii si sportivii sai. Succesul este colectiv, dar meritele raman individuale”, scrie Andreea Maria Paul pe blogul personal. Printre numele la care se refera aceasta se numara Lucian Bute, Alina Botea, Bold, Lucian Broscatean, Lena Criveanu, Ligia's Accesories, Irina Schrotter si Mihaela Glavan.

Pe blogul Businessday puteti citi despre primele date privitoare la numarul locurilor de munca declarate de angajatori in luna mai, respectiv in prima luna in care noul Cod al Muncii a inceput sa produca efecte.

“Astfel, potrivit Institutului National de Statistica, numarul salariatilor din economie a ajuns in luna mai la 4.155.000 persoane, in crestere cu 24.300 fata de aprilie, si cu 53.200 fata de sfarsitul anului trecut. Acum, sa ne amintim ca ministrul interimar al muncii (Emil Boc) ne anunta in urma cu cateva saptamani ca in luna mai au fost inregistrate 353.339 contracte noi de munca. Cu alte cuvinte, rezulta o diferenta absolut uriasa intre ce declarau autoritatile atunci, si datele INS de astazi”


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri