Bogdan Enoiu, directorul general al grupului de comunicare McCann Worldgroup Romania si unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori din publicitatea locala, vrea sa lanseze un proiect prin care sa stranga trei miliarde de euro pentru a plati in plus profesorii din mediul preuniversitar care au rezultate bune cu elevii la testele scolare internationale.
Pentru acest proiect colaboreaza cu Catalin Iorgulescu, directorul financiar al McCann Worldgroup Romania, dar si cu managerii si antreprenorii care formeaza fundatia Romanian Business Leaders.

“10% din PIB pentru educatie. Catre asta tindem. Este un deficit de 3-4% in educatie. Noi vrem sa infiintam acest club al educatiei pentru toti cei care vor sa ajute proiectul nostru, companii si persoane fizice. Romania nu poate sa se dezvolte decat investind mai mult in educatie, marindu-si numarul de oameni educati. Si asta nu se poate face decat prin motivarea profesorilor si trierea lor, prin punerea profesorului pe primul loc. Ca respect si ca plata”, a declarat Bogdan Enoiu pentru wall-street.ro.

Practic, Enoiu isi doreste sa lanseze o platforma electronica, prin care companii, dar si persoane fizice sa poate face donatii. De asemenea, vrea sa prezinte Guvernului cateva propuneri pentru sistemul de taxare.

Strangerea de fonduri incepe in 2013

Proiectul va fi promovat din acest an, iar strangerea de fonduri va incepe din 2013.

Suma de trei miliarde de euro, pe care antreprenorul vrea sa o obtina intr-un an este mai mare decat banii europeni pe care Romania i-a atras din 2007 si pana acum (circa 1,8 miliarde de euro).

“Impreuna cu colegul meu (n.red.: Catalin Iorgulescu) stim foarte bine ce trebuie sa facem. Problema e ca noi nu vrem sa facem lucruri mici. Sunt foarte multe ONG-uri care au initative laudabile, dar mici. Toti cei cu care am discutat au problema asta cu lipsa de educatie pe termen lung. Scolile private nu pot rezolva problema pentru ca sunt foarte, foarte putine. Copiii mei merg la Scoala Britanica, dar nu este o solutie pe termen lung. Vrem sa strangem banii, in principal de la cei bogati, dar trebuie sa fie si un efort personal al tarii noastre. Nu trebuie sa intindem mana, noi prin noi trebuie sa ne ajutam”, explica Enoiu.

Citeste mai multe despre initiativa publicitarului in textul: Pranz cu Bogdan Enoiu, managerul agentiei care a adus Oscarurile publicitatii la Bucuresti




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri