Enoiu: In 2012 vrem sa ne extindem in Europa. Proiectele din strainatate ne aduc 20% din business

Castigarea de tot mai multe proiecte la nivel european este unul dintre principalele obietive ale McCann Erickson in 2012, a declarat pentru wall-street.ro, Bogdan Enoiu, directorul general al grupului de comunicare cu afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro anul trecut.

“In 2012 o sa avem o crestere de 10% in privinta cifrei de afaceri si la fel la profit. In 2012, vrem in primul rand sa ne consolidam pozitia de agentie creativa in Europa, sa crestem in zona baltica si in regiune. Avem ambitii mult mai mari. Vrem sa demonstram ca ce s-a intamplat la festivalurile de anul acesta nu a fost o intamplare. Si sa speram ca va fi un an economic mai bun. Macar sa ne stabilizam sau sa nu mai coboram ca industrie. Sa se stabilizeze situatia financiara mondiala daca se poate”, spune Bogdan Enoiu (foto), unul dintre cei mai experimentati oameni din piata locala de comunicare.

Contextul economic global este unul dintre factorii importanti care ar putea duce in continuare la scaderea industriei locale de publicitate, clientii fiind constienti ca Romania nu are cum sa nu fie afectata de ce se intampla la nivel international, mai spune el.

Grupul are cateva zeci de clienti, printre cei mai mari numarandu-se Coca-Cola, Vodafone, Heineken si businessul pentru care compania lucreaza in tarile baltice. In acesta regiune grupul colaboreaza cu o companie de telefonie mobila care se numeste Bite, dupa cum spunea in urma cu doua luni, Adrian Botan, director de creatie regional al McCann Erickson pentru Europa Centrala si de Est.

Clientii din strainatate reprezinta in jur de 20% din cifra de afaceri a grupului pe 2011, estimata sa ajunga la circa 53-54 de milioane de euro. In afara de operatorul telecom Bite, McCann Erickson mai lucreaza pentru Coca-Cola in 23 de tari din regiune.

Grupul McCann Erickson Romania este format din agentiile B.V. McCann Erickson (creatie si media), Momentum (organizare de evenimente), MRM Parteneri (comunicare digitala si marketing direct) si McCann PR (relatii publice).

Anul trecut, grupul condus de Bogdan Enoiu a inregistrat o cifra de afaceri de 50,5 milioane de euro, iar pentru acest an managerul estimeaza o majorare a businessului cu circa 5-7% fata de 2010, la circa 53-54 milioane de euro.

Citeste si: Bogdan Enoiu: 2011, cel mai bun an din punct de vedere creativ


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri