Anul acesta a fost unul in care campaniile de comunicare au imbinat tot mai mult tehnologia si publicitatea traditionala a declarat pentru wall-street.ro, Aura Toma, managing director al agentiei de creatie Lowe&Partners.

“Anul 2013 este anul in care tehnologia si publicitatea traditionala si-au dat mana si reusesc sa creeze o noua sinergie pentru comunicare . Activarile si digitalul, din ce in ce mai sofisticate si interactive, au castigat o importanta semnificativa in mixul de comunicare de anul acesta, iar mobile-ul, recent intrat in industria de comunicare, este noua vedeta in acest mix”, a explicat Toma.

Managerul a adaugat ca anul acesta compania va avea o cifra de afaceri asemanatoare cu cea de anul trecut cand agentia a inregistrat venituri de 4,2 milioane de euro si un profit net de aproape 50.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

In 2013 au fost organizate putine pitch-uri de creatie de brand

“Anul acesta am observat schimbari ale modului in care au fost impartite veniturile, generate de diversificarea mixului de comunicare, in special dinspre digital si activari de brand. De asemenea, in 2013 au fost organizate putine pitch-uri de creatie de brand, clientii preferand pitch-urile pe proiecte de comunicare punctuala. O comunicare eficienta care se poate traduce in return of investment rapid si masurabil este preferata de clienti. Clientii cauta idei cu care sa atraga atentia consumatorilor prin seductie si relevanta, si nu prin numarul de aparitii”, afirma Aura Toma.

Lowe&Partners are 36 de angajati si lucreaza pentru clienti precum Bancpost, Bergenbier (Beck’s, Stella Artois, Staropramen), Gothaer, Terapia Ranbaxy, Unilever (Domestos, Cif, Coccolino, Rexona, Rama, Clear, Signal, Delikat, Knorr), Johnson & Johnson, Tocmai.ro, BASF, Veka, Crucea Rosie Romana.

Ideile mari conteaza acum mai mult ca niciodata

“In viitorul foarte apropiat cred ca puterea creativa va fi a celor care au ideea si o povestesc in mediile care o ajuta cel mai bine sa prinda viata. Ideile mari conteaza acum mai mult ca niciodata si impreuna cu instrumentele digitale si noua tehnologie avem sansa sa avem succes la o scara mult mai larga. Daca ma gandesc bine, conceptul de integrare 360 a inceput in industrie de fapt cu o <<dezintegrare>>, in sensul in care s-au dezvoltat entitati diferite pentru a forma specialisti: digital, mobile, traditional, relatii publice, iar acum trendul este sa se integreze acesti specialisti in echipe mixte. Este ceea ce Google promoveaza acum sub numele “Art, Copy& Code”, spune sefa Lowe&Partners.

Compania este una dintre primele agentii de publicitate full service din Romania, fiind fondata in 1993 sub numele de Plus Advertising si conducerea Veronicai Savanciuc si a lui Paul Radu.

In 1995 agentia s-a afiliat la reteaua internationala Lintas, membra Interpublic (IPG), unul dintre cele mai mari holdinguri de comunicare din lume.

Compania face parte din Lowe Romania, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare de pe piata locala, cu afaceri de 50,5 de milioane de euro anul trecut si un profit net de 650.000 de euro. Celelalte agentii din grup sunt Initiative (media), GolinHarris (PR), SeniorHyper (digital advertising), Medic One (healthcare communication), BPN (media), Mobile Works (mobile marketing).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri