Cat de ocupati ni se poate permite sa fim, in calitatea noastra de parinti? Intrebarea ne preocupa si ne urmareste obsesiv in iuresul solicitarilor profesionale si personale, care ne consuma semnificativ, „furand”, din timpul pretios pe care dorim sa il petrecem cu proprii copii. Dincolo de indoieli, remuscari ori revolte interioare, singurul raspuns care conteaza, este acesta: Putem fi atat de ocupati cat nu uitam sa fim parinti responsabili! Responsabilitatea noastra, cu privire la itinerariile educative ale copiilor nostri, este imensa. Piata furnizorilor de educatie este in crestere iar dificultatea de a selecta oferta cu cea mai mare credibilitate, sporeste. Iata de ce ne apropiem prudenti de tot ceea ce ne invita „sa alegem” pentru copiii nostri.

DE CE mykoolio.com?

O optiune educationala noua, initiata de un un colectiv de profesori romani coordonati de prof. Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic national de matematica, este propusa „parintilor ocupati”de platforma e-learning „mykoolio.com”. In elaborarea lectiilor digitale, profesorii au urmarit sa raspunda adecvat nevoilor, asteptarilor si chiar temerilor exprimate de parintii preocupati de educatia copiiilor lor, dar care intampina dificultati in a-i sprjini in mod adecvat.

De cate ori nu am simtit ca nu gasim cea mai simpla explicatie, ori cea mai clara reprezentare a unei realitati pe care o avem limpede in mintea noastra, dar atat de abstract construita, incat pare imposibil de explicat pe intelesul copiilor nostri?

Platforma reuneste ansamblul resurselor de studiu ce pot fi valorificate in intelegerea facila a unui continut, in recuperarea unor lacune, ori aprofundarea si perfectionarea invatarii. Elevii mediului de invatare „mykoolio.com” sunt incurajati sa isi manifeste mirarea, sa isi exprime liber dorinta de a intelege lumea. Metodele de invatare ii provoaca sa se implice in activitate si le intretine interesul prin caracterul explicit ludic. Copiii invata jucandu-se, dar acest joc serios, conteaza! E un joc responsabil, cu reguli clare, care ii plaseaza pe elevi in situatia de a cerceta si rezolva probleme, in mod activ. Efortul depus de elevi, in jocul serios al lectiilor virtuale, este recunoscut, apreciat si recompensat.

Formula pedagogica propusa de platforma myKoolio.com nu ii aduce pe copii intr-o lume a singularitatii virtuale. Platforma myKoolio propune si sustine oferte de invatare in rezonanta deplina cu experientele de invatare din mediul real. Lectiile sunt in concordanta cu programele scolare in vigoare, reprezentand o resursa de invatare complementara, de sprijin si aprofundare a studiului. Este evitata supraaglomerarea copiilor prin sarcini suplimentare celor ce sunt propuse de scoala. Mai mult chiar, platforma poate fi un sprijin al profesorilor in activitatea de la clasa. Ecranele lectiilor virtuale myKoolio, pot fi inserate in spatiul explorarii unor teme, ca momente specifice, ce pot facilita invatarea in clasa traditionala.

MyKoolio, noua platforma de invatare ce se deschide in mediul on-line romanesc, lanseaza tuturor: profesori, elevi si parinti, o invitatie provocatoare! E o invitatie de a explora si valorifica responsabil, experiente educative diversificate, pentru succesul copiilor nostri in procesul de invatare, pentru viata prin viata!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri