50 de speackeri, 58 de prezentari ale campaniilor de advertising si media, 2576 de intrari in competitie, 1500 de participanti din 45 de tari. Acesta este sumarul competitiei Golden Drum de anul acesta. Moto-ul sub care se desfasoara: Magic Touch.
Astazi, competitia si-a desemnat primii finalisti la sectiunea TV, pe shortlist-ul de la aceasta categorie numarandu-se si Gavrila & Asociatii cu spotul Transavia, GMP cu spotul Circul, Lowe & Partners cu Dakino - Matrix, McCann Erickson cu trei lucrari realizate pentru Bookfest, Mercury Promotions cu Where is the love?, Odyssey cu spotul "Arctic" si Papaya Advertising cu spotul pentru Kreskova - Nordul Inghetat, informeaza un comunicat al festivalului.

Daca ne gandim ca anul trecut, Leo Burnett & Target a fost desemnata Agentia anului, anul acesta, dintre agentiile autohtone, McCann poate concura pentru titlul de Agentia anului, cu patru lucrari nominalizate.

Alti pretendenti la titlu sunt Lowe&Partners si Cohn&Jansen. Romania a obtinut premii importante la acest festival, pe langa nominalizari, si in anii anteriori. In anul 2003 DArcy Romania a luat premiul Golden Drum pentru spotul TV Ha!, campanie pentru clientul GlaxoSmithKline.

Dupa reusita de anul trecut, Romania a reusit sa se impuna anul acesta in topul inscrierilor, cu un numar de 299 de lucrari in competitie, devansata de Slovenia, cu 304 lucrari. Cu un numar mare de lucrari participante la festivalul de Creativitate al Noii Europe sunt Rusia, cu 258 de inscrieri, Austria, 245 si Polonia cu 210 lucrari.

Cele mai multe inscrieri s-au facut la categoria print, aici intrand in competitie 585 de lucrari. Alte 498 de spoturi TV, 392 de intrari outdoor, 82 de spoturi radio, 137 de intrari interactive, 103 campanii de publicitate, 186 de premii media, 95 de promo-uri film&TV si 170 de intrari pentru design&art, fac deliciul juriilor.

Golden Drum este un prilej oferit creativilor romani de a lua decizii importante pentru festival, din jurii facand parte si Mihai Coliban, director de creatie a agentiei Lowe & Partners, Romania si Adrian Botan, director de creatie si managing director al McCann Erickson Romania.

De asemenea, Romania, alaturi de Austria, Ungaria si Rusia, va organiza o petrecere nationala, pe data de 6 octombrie, ultima zi a festivalului. Romania vine cu un proiect muzical de anvergura, Shukar Collective, un fel de Massive Attack cu specific romanesc sau Buena Vista Social Club autohton. Noaptea condimentata si salbatica a ungarilor, seara austriaca, dedicata lui Mozart, acompaniata de sex-apeal-ul reprezentantelor Rococo-Girls, impreuna cu traditionalele feluri de mancare cu specific rusesc, isi vor lasa adanc amprenta in acest an la festivalul de la Portoroz.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri