Presedintele News Corp., Rupert Murdoch, a declarat ca intentioneaza sa intre in competitie directa cu publicatia New York Times dupa finalizarea procedurilor de cumparare a trustului Dow Jones, prin extinderea sectiunii non-business din Wall Street Journal, relateaza Bloomberg.
News Corp. va face investitii in Europa si Asia si isi va extinde acoperirea nationala si internationala, pentru a putea concura cu New York Times, a declarat magnatul in varsta de 76 de ani, intr-o conferinta de presa. Asocierea Dow Jones cu reach-ul global si de marketing al News Corp. va contribui mult la dezvoltarea trustului proaspat asimilat, este de parere Murdoch.

Aceste comentarii au fost primele emise de Murdoch intr-o conferinta cu analistii industriei, care a urmat anuntarii rezultatelor financiare trimestriale ale News Corp. Alte planuri de pe lista magnatului includ vanzarea rapida a ziarelor locale ce apartin de Dow Jones si reducerea a 150 de milioane de dolari din costurile inregistrate de trust, in postura de companie publica.

De asemenea, executivii conglomeratului News Corp. iau in considerare permiterea accesului gratuit la editia online a Jurnalului, conform declaratiilor lui Rupert Murdoch.

Prin cumpararea Dow Jones, Murodch a pus mana pe agentia de presa Dow Jones Newswires si pe publicatiile MarketWatch, Wall Street Journal si Barron's, care vor sustine cele 110 ziare ale trustului News Corp., ce se extind intre Sydney, New York si Londra, precum si studiourile de film si TV si retelele Fox de transmisiune prin cablu.

Pentru a folosi continut oferit de Dow Jones pentru proiectul Fox Business Network, care se va lansa pe 15 octombrie, analistii sustin ca Murdoch va fi nevoit sa rascumpere contractul incheiat intre Wall Street Journal si postul CNBC al General Electric, prin care cele doua unitati mediatice impart continutul programelor, pana in 2012.

Magnatul australian a declarat in conferinta de presa ca nu va negocia o astfel de cumparare, numind contractul intre WSJ si CNBC un "obstacol". Murdoch a adaugat ca nu se va angaja intr-un razboi al reducerii de preturi pentru publicitate sau abonamente.

Actiunile din clasa A ale News Corp. au crescut ieri cu 34 de centi la Bursa de Valori din New York, echivalentul a 1,7%, atingand valoarea de 20,96 de dolari pe actiune. Actiunile Dow Jones au crescut cu 20 de centi, pana la 58,95 dolari.

Oferta de 5,2 miliarde de dolari, inaintata de Murdoch pentru preluarea Dow Jones a fost acceptata pe 1 august de catre o familie Bancroft divizata. Acordul a survenit la mai bine de trei luni dupa ce Murdoch a inaintat prima oferta pentru cumpararea editorului WSJ. In tot acest timp, in presa internationala si la conducerea celor doua companii au avut loc dezbateri aprinse in legatura cu modul in care va fi afectat continutul editorial al Wall Street Journal, publicatie cu tiraj zilnic de 2,06 milioane de exemplare.

Murdoch s-a angajat sa mentina independenta editoriala a publicatiilor din protofoliul Dow Jones, reusind sa castige sustinerea majoritatii membrilor familiei Bancroft, care detine 37% din Dow Jones si controleaza compania. Tranzactia va fi incheiata, cel mai probabil, in al patrulea trimestru al acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri