Agentia McCann Erickson a realizat pentru Microsoft Romania o campanie de educare cu privire la efectele pirateriei asupra societatii noastre, intr-o cauza pentru toate industriile afectate de nerespectarea dreptului la proprietate intelectuala.
"Conceptul din spatele campaniei este construit pe ideea ca pe cat de usor poti descarca si folosi software piratat, pe atat de usor poti fi prins si suferi repercusiunile unei actiuni gresite. Exemplificarea concreta a catorva dintre cele mai importante consecinte ale folosirii programelor contrafacute (de orice natura) vine sa deschida ochii utilizatorului vis-a-vis de incalcarea legii si a respectului fata de munca celorlalti. Numele programului Falsoft, care vine ca o parodiere a tuturor softurilor piratate, spune tuturor prin aceasta editie 'Nu pirateriei'!", a declarat account director, McCann Erickson, Gabriela Alexandrescu.

"Microsoft are o abordare proactiva in ceea ce priveste problema pirateriei compusa din trei dimensiuni: educatie, protectie tehnologica si aplicarea legii. Componenta educationala consta in promovarea avantajelor produselor originale, iar cea de protectie tehnologica se refera la includerea unor elemente de siguranta precum holograme sau certificatul de autenticitate. In ceea ce priveste aplicarea legii, Microsoft colaboreaza strans cu institutiile statului si este membru activ al Business Software Alliance, organizatie care lupta pentru protectia proprietatii intelectuale", adauga licensing manager Microsoft Romania, Radu Opris.

Conform unui raport realizat de IDC pentru Business Software Alliance (BSA), procentajul de software piratat este in scadere in 2007, insa pierderile cauzate de software-ul piratat sunt in crestere datorita dezvoltarii pietelor emergente.

Romania are acelasi nivel al pirateriei ca si media regiunii central si est europene - 68%. Pierderile cauzate de acest fenomen in Romania sunt de 151 milioane USD, in crestere fata de 2006 cand acestea au fost evaluate la aproximativ 114 milioane USD. Rata pirateriei a scazut cu un punct procentual fata de anul 2006, potrivit raportului IDC.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri