Magnatul Rupert Murdoch, presedintele News Corporation, a fost surclasat, pentru prima oara, chiar de fiul sau, James, in topul celor mai influente 100 de pesonalitati din media britanica, intocmit anual de "The Guardian", relateaza AFP, citat de NewsIn.
Cei doi fondatori ai Google, Larry Page si Sergey Brin, ocupa primul loc pentru ca sunt considerati a fi cei mai puternici datorita "impactului pe care il are Google asupra media", se arata in cotidianul britanic.

James Murdoch, presedintele grupului de televiziune britanic BSkyB si al grupului media News Corporation pentru Asia si Europa, a obtinut cel de-al doilea loc in clasament, in timp ce tatal sau, presedintele News Corporation, s-a clasat pe locul cinci.

Un alt membru al familiei Murdoch, Elisabeth, fiica lui Rupert, a obtinut cea de a 27-a pozitie, ceea ce plaseaza trei membri ai aceleiasi familii printre primele cele mai influente 100 persoane din media britanica.

"The Guardian" a subliniat ca James l-a devansat pe tatal sau pentru ca "Rupert s-a concentrat mai mult asupra pietei americane, dupa achizitionarea grupului Dow Jones si a Wall Street", in decembrie 2007.

James Murdoch a fost ales la sfarsitul anului trecut sa devina presedinte si director general al operatiunilor europene si asiatice ale News Corporation, urmand a fi responsabil de diviziile de radio si televiziune, de publicatii si de internet ale companiei, care include, printre altele, canalul de televiziune Star TV din Hong Kong, cotidianul britanic "The Sun" si SkyItalia.

James Murdoch este vazut drept mostenitorul probabil al imperiului de media detinut de tatal sau.

Compania News Corporation, controlata de mogulul australian Rupert Murdoch, detine mai multe zeci de posturi TV in intreaga lume, printre care operatorul prin satelit British Sky Broadcasting (BSkyB), reteaua SKY, canalele Fox News, compania de productie cinematografica 20th Century Fox, zeci de reviste si ziare, printre care "The Sun", "The Times", "News of the World" si "Wall Street" si mai multe site-uri.

Candidatii care sunt propusi pentru a figura in Top 100 pe care "The Guardian" il publica din 2001, sunt evaluati de un grup de experti dupa trei criterii de baza: influenta culturala, politica si economica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri