Marco Stettler, fostul director general al Free Media Ukraine, subsidiara trustului Ringier AG, a preluat incepand cu aceasta saptamana conducerea companiei Pagini Aurii.
Noul director general al Pagini Aurii a detinut anterior si functia de director executiv al diviziei Free Newspaper din cadrul Ringier Romania.

In septembrie 2008, Ringier AG confirma vanzarea subsidiarei Free Media Ukraine, editorul cotidianului Blic, catre compania de publishing SC Adevarul Holding SRL, detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu. Ringier parasea astfel piata ucraineana de media, dupa doar doi ani de activitate.

Marco Stettler a mai ocupat pozitii manageriale precum advertising director classified print&online in compania Neue Zurcher Zeitung, fiind implicat in formarea AdLINK Internet Media AG, companie de vanzari online care in momentul de fata este lider de piata in Elvetia.

“Marco Stettler se alatura companiei intr-un moment deosebit de important pentru dezvoltarea societatii Pagini Aurii, in care directia generala a industriei este spre formele de new media in advertising. Printre numeroasele sale realizari, Marco a capatat experienta in transformarea strategica a afacerii traditionale din publicatii in print intr-o afacere cu activitati online”, declara Iulian Boanta, director marketing Pagini Aurii.

Marco Stettler il inlocuieste in functie pe Shai Goldman, care si-a inceput activitatea in cadrul Pagini Aurii in anul 2000.

La sfarsitul anului trecut, reprezentantii Pagini Aurii anuntau o investitie de 1 mil. euro in relansarea site-ului, pe o perioada de trei ani, suma din care au fost cheltuiti deja 500.000 de euro in special pentru dotarile tehnice.

In prezent, Pagini Aurii detine peste 70% din piata de ghiduri clasificate din Romania, din portofoliul companiei facand parte produse precum Pagini Aurii, Pagini Albe, Contact B2B si Pagitur. Compania editeaza 43 de ghiduri, cu o circulatie anuala de 2,2 milioane de copii.

Pagini Aurii este detinuta de grupurile britanice Apax si Cinven si are peste 35.000 de clienti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri