News Corp nu este interesata de achizitionarea popularului site de microblogging Twitter si anunta ca nu va vinde MySpace, retea sociala aflata in declin, a declarat Rupert Murdoch, directorul executiv al conglomeratului media.
Murdoch, care a fost prezent in Sun Valley la o conferinta dedicata industriei IT si media, a declarat ca Twitter ar putea fi o investitie dificila deoarece inca nu poate justifica daca are o modalitate sustenabila de a produce venituri, scrie site-ul de specialitate Wired.com.

“Trebuie sa fii precaut pentru a investi in acest site”, a declarat Murdoch rederindu-se la Twitter.

Inaintea conferintei au aparut speculatii referitoare la intentia companiei media de a cumpara site-ul de microblogging Twitter. Serviciul, care permite oamenilor sa posteze mesaje de pana la 140 de caractere, a avut o crestere exponentiala a popularitatii.

Evan Williams unul dintre fondatorii Twitter, este considerat unul dintre principalii invitati ai conferintei din acest an. De-a lungul timpului, in Sun Valley au fost lansate start-up-uri de Internet pe care conglomeratele media au intentionat sa le cumpere pentru a le integra in propriile companii.

Intrebat daca ia in considerare achizitia Twitter, Murdoch a raspuns negativ, iar cand a fost intrebat daca va vinde MySpace, a declarat ca “nu se gandeste la asa ceva”.

News Corp a cumparat in 2005 MySpace pentru 580 milioane dolari, cand reteaua sociala a fost aproape de punctul maxim al popularitatii, in special printre utilizatorii tineri de Internet.

De atunci, a pierdut teren in fata rivalilor Facebook si Twitter. Recent News Corp l-a demis pe Chris DeWolfe, care era directorul executiv al companiei si a instalat propria echipa de management.

Intr-o mutare care viza reducerea costurilor, MySpace a concediat in Statele Unite mai mult de 400 de angajati, sau aproximativ 30% din intregul personal. De asemenea, la inceputul saptamanii, presedintele News Corp, a recunoscut greseala pentru problemele legate de personalul de la MySpace, ce a determinat 720 de disponibilizari pe parcursul trei saptamani.

Intr-un interviu acordat TheStreet.com, Rupert Murdoch a declarat ca actionarul retelei sociale, News Corp, nu a aplicat ambitiile globale pentru companie, dar va incepe o campanie de imbunatatire a acesteia.

“Eu port vina pentru toate acestea si voi demara o campanie de revenire la nivelul din trecut, dar simt ca avem oameni creativi si vom reprezenta o forta puternica in multe privinte. Vom fi o retea sociala foarte diferita fata de Facebook”, a declarat Murdoch.

“Facebook este mai mult un director, utilizatorii sai viziteaza site-ul pentru rudele sau prietenii lor, cu care se intalnesc mereu. Cu MySpace, utilizatorii pot gasi interese comune, pot oferi muzica, activitati diferite de cele ale Facebook”, a explicat acesta.

Murdoch si-a exprimat increderea in MySpace si a criticat Facebook.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri