Romanii prefera sa se uite la stirile prezentate de femei, printre prezentatoarele preferate de acestia fiind Andreea Esca si Raluca Arvat de la Pro TV. Pe de alta parte in topul moderatorilor de talk-shouri predomina barbatii, realizatorul preferat fiind Mihai Gadea de la postul Antena 3, arata un studiu realizat de operatorul UPC, prin intermediul companiei de cercetare Reputation Institute.

Programele de stiri preferate de romani in 2009 sunt cele prezentate de Andreea Esca, realizatoarea stirilor principale ale canalului Pro TV fiind preferata de 36% dintre cei 1.009 respondenti, aceasta fiind urmata de Andreea Berecleanu (Antena 1) cu 10% dintre voturi, Lucian Mindruta (Antena 1) - 10%, Cristina Topescu (Prima TV) - 8% si Monica Ghiurco (TVR) - 7%.

In ceea ce priveste stirile sportive, topul este condus tot de o prezentatoare a Pro TV, Raluca Arvat obtinand 30% din voturi, comparativ cu Cosmin Cernat (Kanal D) - 14%, Radu Naum - 13%, Corina Caragea (Pro TV) - 12% si Crina Abrudan (Antena 1) - 10%.

Daca telespectatorilor romani le plac stirile prezentate de femei, in schimb emisiunile de dezbateri preferate sunt cele moderate de barbati.

In topul moderatorilor de talk-show-uri se afla Mihai Gadea, prezentatorul emisiunii “Sinteza zilei” de la Antena 3 fiind preferat de 25% dintre respondenti, Mihai Morar (Antena 2) - 19%, Catalin Maruta (Pro TV) - 17%, Mircea Dinescu (Realitatea TV) - 7% si Victor Ciutacu (Antena 2) - 6%.

Sondajul realizat pentru compania de cablu UPC s-a desfasurat intre octombrie si decembrie 2009 in zece tari europene in care UPC ofera servicii de televiziune: Olanda, Irlanda, Austria, Elvetia, Belgia, Republica Ceha, Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania.

In Romania au raspuns 1.009 persoane intrebarilor sondajului.

UPC Romania, al doilea operator pe piata locala de cablu TV, a inregistrat venituri de 92,1 milioane euro in primele noua luni din 2009, mai mici cu 20,8% fata de 111,3 milioane de euro, din perioada ianuarie-septembrie a anului trecut, potrivit datelor UPC Holding, divizia europeana a Liberty Global, grupul american care detine UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri