Cotidianul Ziua, detinut de grupul de presa cu acelasi nume, isi va suspenda aparitia incepand cu 7 ianuarie, pana la echilibrarea balantei financiare, a anunta Mihai Palsu, director general Ziua, intr-o scrisoare adresata angajatilor. Situatie similara in cazul ziarului Gardianul, care nu va mai aparea incepand cu 6 ianuarie.
Alecu Racoviceanu, membru in Consiliul editorial al ziarului Gardianul, a declarat pentru Wall-Street ca publicatia isi va inceta aparitia in print incepand cu 6 ianuarie. "Cred ca la baza acestei decizii stau ratiuni economice. Nu stiu daca este vorba de o decizie temporara sau una definitiva", spune Racoviceanu.

Gardianul va continua sa apara in varianta online, o parte din cei 83 de angajati ai publicatiei urmand sa faca parte din echipa editoriala. "Nu stim momentan cati angajati vor ramane in echipa online, este o decizie la care ne gandim", adauga Alecu Racoviceanu.

Potrivit scrisorii semnate de directorul general al Ziua, Mihai Palsu, editia online a cotidianului va continua sa fie editata in aceleasi conditii ca si pana acum. Toti angajatii grupului de presa Ziua care nu fac parte din echipa redactionala a editiei online vor primi preavizul de incheiere a contractelor de munca, se mai precizeaza in textul scrisorii.

Contactat de Wall-Street, Mihai Palsu nu a dorit sa ofere detalii suplimentare in legatura cu aceasta situatie. Informatia a fost publicata anterior de blogul Matache.net.

Cititi textul integral al scrisorii adresate angajatilor Ziua


Stimati colegi,

Fata de dumneavoastra, din punct de vedere moral, imi asum intreaga responsabilitate pentru situatia in care se afla Grupul de presa ZIUA.

Va multumesc pentru ca, in ultimii doi ani, ati fost alaturi de mine si m-ati ajutat, in conditii extrem de vitrege, sa tin in viata cotidianul ZIUA fara ca acesta sa primeasca vreun sprijin financiar extern.

Stimati colegi, Ma vad nevoit sa va anunt ca proprietarii Grupului de presa ZIUA au luat decizia de a suspenda aparitia cotidianului ZIUA, editia print, incepand cu joi, 7 ianuarie 2010, pana la echilibrarea balantei financiare.

Editia online a ziarului ZIUA va continua sa fie editata in aceleasi conditii ca si pana acum.

Incepand cu data de 6 ianuarie 2010, toti angajatii grupului de presa ZIUA care nu fac parte din echipa redactionala ZIUA online vor primi preavizul legal de incheiere a contractelor de munca.

Stimati colegi,

Va multumesc ca ati realizat vreme de 15 ani un ziar decent, puternic, un nume care a fost de multe ori fruntea presei romanesti.

ZIUA este un brand care nu o sa dispara.

Cu mult respect,
Mihai Palsu
Director general ZIUA

Publicatia Business Standard, editata de trustul Realitatea-Catavencu (RC), si-a incetat aparitia la sfarsitul lunii decembrie, 60 de jurnalisti fiind disponibilizati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri