Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi-a manifestat disponibilitatea de a semna împreună cu ministrul Sănătăţii modificarea ordinului comun care prevede că la depăşirea incidenţei de 6 la mie şcolile trec în sistem online, însă a precizat că ar face acest lucru după consultarea tuturor celor îndreptăţiţi să se pronunţe şi numai pe baza unei hotărâri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

"Avem două variante în acest moment: fie rămânem la prevederile ordinului comun ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii, care ne spune că la depăşirea ratei de incidenţă de 6 la mie în localitate toate şcolile trec în online, cu excepţia şcolilor speciale, cu excepţia orelor de terapie pentru elevii cu cerinţe educaţionale speciale, grădiniţele şi creşele rămân deschise. (...) A doua variantă - dacă prin discuţia pe care ne dorim să o avem astăzi cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, CNCAV, CNSU, INSP se va consolida un numitor comun, din care va rezulta că riscul poate fi gestionat prin beneficiile pe care le va prezenta Ministerul Educaţiei din perspectiva şcolii cu prezenţă fizică vor fi predominante, atunci am deplină disponibilitate să semnez alături de ministrul Sănătăţii modificarea ordinului comun pe baza unei hotărâri CNSU, care să aibă valoarea de hotărâre de guvern, a explicat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul Ministerului Educaţiei, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, mai întâi trebuie discutată această situaţie, apoi găsit un numitor comun, transpus într-o hotărâre a CNSU şi, în final, în hotărâre de guvern. Astfel, ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii vor fi abilitaţi să modifice scenariul de funcţionare a şcolilor, în aşa fel încât până vineri el să poată fi anunţat.

"Ne-am angajat public în ziua de vineri să aducem la cunoştinţă cum vor funcţiona şcolile pentru săptămâna următoare", a precizat ministrul.

El a spus că pe parcursul zilei de miercuri va avea întâlniri cu toţi cei "îndreptăţiţi să se pronunţe" pe această temă - "echilibrul risc gestionabil versus beneficii".

"Mai exact, este vorba despre dorinţa de consolidare a unui numitor comun cu privire la modul de funcţionare a şcolilor. (...) Primim foarte multe solicitări în acest sens: sunt convins că toţi cei îndreptăţiţi să se pronunţe vor căuta acel numitor comun în interesul elevilor atât din perspectivă educaţională, cât şi din perspectivă sanitară", a mai spus Cîmpeanu.

Până vineri, a avertizat el, trebuie anunţate scenariul şi regulile după care vor funcţiona şcolile începând de săptămâna viitoare.

"Până vineri, aşa cum am anunţat deja, va trebui să anunţăm cât se poate de clar, pentru că vineri este ziua în care anunţăm scenariul pentru săptămâna următoare, care sunt regulile. Dacă rămânem pe aceleaşi reguli sau dacă, aşa cum ne dorim noi, cei din educaţie, dacă cei din domeniul sanitar sunt de acord, vom putea să menţinem pe modelul grădiniţelor şi şcolile deschise până la apariţia unui număr de cazuri", a adăugat ministrul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri