O parte din echipa Academia Catavencu, inclusiv redactorul-sef Marius Bortea si fondatorul Mircea Toma, parasesc revista pentru a infiinta un nou titlu pe piata. Actuala Academia Catavencu isi va continua aparitia, iar pana in prezent si-au depus demisia 13 oameni, a declarat pentru Wall-Street Doru Buscu, unul dintre cei trei fondatori care au ramas la revista.
“Au plecat o treime din oameni. Din 35 au plecat 13, am pe masa demisiile lor”, a declarat Doru Buscu (foto), adaugand ca nu se vor face angajari la Academia Catavencu in viitorul apropiat deoarece “echipa era supraaglomerata”.

Cat despre viitorul redactor-sef al saptamanalului, Buscu spune ca va fi o surpriza pe care o vor anunta saptamana viitoare. “Face parte din marea echipa a Academia Catavencu”.

Printre motivele invocate de cei care au plecat se numara presiuni editoriale si texte carora li s-a refuzat publicarea. “In ultimul an au fost foarte multe presiuni editoriale la Academia Catavencu”, a spus Catalin Prisacariu, redactor sef adjunct al saptamanalului, unul dintre cei care a decis sa paraseasca redactia. “In anumite cazuri, presiunile au fost explicite, au ramas texte pe afara. Cele mai multe au fost recuperate si am reusit sa le publicam. Era o guerila interna la Academia Catavencu”, a adugat Prisacariu, pentru paginademedia.ro.

Potrivit acestuia, Academia Catavencu era o publicatie profitabila, insa ducea in spate pierderi de milioane de la alte publicatii din trust.
Intrebat despre presiunile editoriale, Doru Buscu neaga. “Eu sunt dintre cei care spun ca nu au existat presiuni editoriale. Spune unul ca sunt presiuni editoriale. Or fi. Catavencu a scris despre toti cu egala ura si umor”.

Potrivit lui Mircea Toma, primul motiv al plecarii de la Academia Catavencu este tentativa restabilirii independentei, iar al doilea motiv este conditia economica, deoarece Catavencu era un produs profitabil, dar "incaltat" cu datoriile multor altor proiecte.

“Anul electoral a fost unul cu presiuni importante si de ele au avut parte majoritatea jurnalistilor. Personal, m-am izbit de subiectul Rosia Montana, care nu a fost acceptat in pagina”, a spus Toma pentru paginademedia.ro.

Potrivit publicatiei online, finantatorul noului proiect este proprietarul City FM, Adrian Andrici. Catalin Tolontan anunta si numele viitoarei reviste: "Catavencu fara mogul".

Mircea Toma este singurul dintre fondatorii saptamanalului de satira care a ales sa plece. Doru Buscu, Ioan T. Morar si Eugen Istodor au ramas.

Academia Catavencu este parte a grupului Realitatea-Catavencu, controlat de Sorin Ovidiu Vantu. In octombrie anul trecut fondatorii revistei au vandut ultimele 10 procente din Catavencu S.A. catre Realitatea Media. Printre cei care au pus bazele Academiei Catavencu se numara Sorin Vulpe, Doru Buscu, Liviu Mihaiu, Cornel Ivanciuc, Octavian Mardale, Eugen Istodor si Mircea Toma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri