Folosirea de catre o companie a ceea ce se numeste trade marketing sau mai pe romaneste, publicitate la punctul de vanzare, ar putea fi de acum inainte elementul cheie privind succesul unui produs pe piata. Agentia 141 Romania, parte a grupului Ogilvy, a anuntat crearea in premiera pe piata publicitatii din Romania a unei echipe de trade marketing, introducand astfel si la noi o meserie ce pare ca va revolutiona pe plan autohton modalitatea de promovare a produselor. Multe companii baga milioane de dolari in campanii de publicitate, dar nu obtin rezultatele scontate. Explicatia sta in faptul ca 70% din deciziile de cumparare a produselor sunt luate de cumparatori chiar in magazin.

Degeaba un produs este promovat foarte bine la televizor, de exemplu, daca el in magazin nu este bine pozitionat pe raft si cumparatorul nu il vede sau vanzatorul habar nu are sa ofere detalii despre el, a explicat Cristian Iosub, Deputy Managing Director la 141. Comunicarea la punctul de vanzare este o noua abordare a publicitatii si nu trebuie inteleasa doar ca un simplu sampling. In Occident este folosita din ce in ce mai mult in detrimentul publicitatii asa - zise traditionale si inghite o mare parte a bugetului de publicitate al unei companii, mai spune Iosub. Acest canal de publicitate poate fi folosit concomitent cu cele obisnuite sau poate fi o forma substitutiva de promovare a produsului.

Potrivit specialistilor in publicitate, noul concept este acel instrument performant de publicitate care ajuta o companie sa inregistreze vanzari mai mari si face ca un brand sa fie cunoscut. Magazinul, implicand patronul si vanzatorii, reprezinta o entitate al carei rol este de fapt mult mai important. Pana in prezent acest lucru nu a fost sesizat. De aceea, companiile de publicitate vor trebui sa isi schimbe modul de abordare. Orice magazin vrea sa aiba profit cat mai mare. Pentru aceasta el trebuie sa vanda cat mai mult. O reclama nu este o garantie a vanzarilor, dar patronul magazinului trebuie sa inteleaga de ce merita sa puna acel produs pe raft si mai ales sa il scoata in fata, a mai spus Cristofor Iosub. Doru Rusanescu, a fost ales primul Trade Marketing Manager 141 din Romania, dupa ce timp de patru ani a ocupat la Coca-Cola HBC Romania functia de Group Product Coordinator si ulterior cea de Horeca Manager.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri