Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, este ferm hotarat sa elimine haosul de pe piata de panotaj stradal. \"Toti operatorii de publicitate outdoor trebuie sa intre in legalitate. Incepand de maine, inspectorii Primariei generale vor demola toate panourile si mesh-urile (panzele care acopera imobilele-n.r.) amplasate ilegal pe cladirile monument istoric\", a anuntat Videanu.
Edilul sef s-a intalnit, ieri, cu oficialii IAA (International Advertising Association) Romania si cu asociatiile de arhitecti pentru a stabili o strategie care sa reglementeze publicitatea outdoor din Bucuresti. "Suntem pe punctul de a initia opt studii de design privind mobilierul stradal si amplasamentul publicitatii stradale", a precizat edilul-sef al Capitalei.

Reprezentantul Ordinului Arhitectilor din Romania, Serban Sturdza, a specificat ca sectorul 1 este cel mai grav afectat de mesh-urile de pe cladirile istorice. Videanu nu a stiut sa spuna cate panouri stradale sunt in Capitala. "Apar peste noapte tot felul de panouri". De altfel, nici IAA Romania nu are o statistica exacta a numarului de panouri. Mihai Ghyka, presedintele IAA, a subliniat ca amplasarea haotica a panourilor outdoor din Bucuresti dauneaza atat orasului, din punct de vedere estetic, cat si mesajelor publicitare, care isi pierd din eficienta si impact, din cauza aglomerarii.

Veniturile pietei de publicitate outdoor din Bucuresti se ridica la 18-20 milioane euro pe an, suma din care municipalitatea incaseaza, potrivit primarului general
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri