Festivalul de Film de la Cannes, unde Romania este reprezentata de doua lungmetraje, un documentar si 13 scurtmetraje, a fost deschis oficial miercuri, cu proiectia peliculei "Robin Hood" regizata de Ridley Scott.
Pelicula "Aurora" regizata de Cristi Puiu va deschide sectiunea "Un certain regard". Regizorul joaca si in rolul principal al filmului. Radu Muntean va prezenta in cadrul aceleiasi sectiuni cu filmul "Marti, dupa Craciun", potrivit NewsIn.

Anul acesta la Cannes este prezent si regizorul Andrei Ujica, care prezinta documentarul "Autobiografia lui Ceausescu", cea de-a treia pelicula dintr-un proiect al sau. Documentarul lui Ujica va fi prezentat in premiera mondiala, in afara competitiei.

Treisprezece scurtmetraje romanesti vor fi prezentate la festivalul de Film de la Cannes, in cadrul sectiunii Short Film Corner, la categoria Romanian Short Waves - "Ploaie in desert" regizat de Ilinca Neagu, "10" de Dorian Boguta, "Clopotul" de Sabin Dorohoi, "Colivia" de Adrian Sitaru, "Derby" de Paul Negoescu, "Timi" de Cristi Iftime, "Lunch Zime" de Ciprian Alexandrescu, "Muzica in sange" de Alexandru Mavrodineanu, "How do you do" de Gabriel Achim, "Icre negre" regizat de Razvan Savescu, "Muzeul relatiilor distruse" de Iulia Rugina, "Trenul foamei" de Viorel Timaru si "Oxigen" de Adina Pintilie.

Timp de 11 zile in cadrul celei de-a 63-a editii a Festivalului de la Cannes vor fi proiectate zeci de pelicule realizate de nume sonore precum Ridley Scott, Oliver Stone sau Woody Allen.

Anul acesta festivalul va aduce nume grele pe covorul rosu de pe riviera franceza. Printre cele mai asteptate filme la cea de-a 63-a editie a festivalului se numara "You will meet a tall dark stranger" si "Wall Street 2", cele mai recente productii ale regizorilor americani Woody Allen, respectiv Oliver Stone.

Festivalul International de Film de la Cannes, unul dintre cele mai importante evenimente ale industriei cinematografice, va avea loc anul acesta in perioada 12-23 mai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri