Cele doua consilii de administratie ale televiziunii, respectiv radioului public, si-au votat noua conducere, scrie 9am.ro.
[UPDATE]: Candidatul votat de noul Consiliul de Administratie al SRR pentru postul de presedinte-director general, Ovidiu Miculescu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite de cultura, in timp ce Alexandru Lazescu a fost confirmat cu unanimitate de voturi.

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat ca reprezentantii puterii din cele doua comisii au incalcat legislatia prin refuzul lor de a valida alegerea din interiorul CA al SRR. "Am votat in unanimitate propunerea Lazescu pentru TVR pentru ca asa a decis Consiliul de Administratie si ni s-a parut normal sa validam propunerea aceasta. Cand am votat pentru radio, cei de la putere au decis ca nu este normal sa valideze ce a decis Consiliul de Administratie", a declarat Olguta Vasilescu la finele deliberarilor din comisii ce au avut loc cu usile inchise, conform NewsIn.

Vasilescu a acuzat ca puterea incearca sa-l impuna cu orice pret pe candidatul UDMR, Demeter Andras Istvan. "Vor neaparat sa-l scoata pe domnul Demeter presedinte al radioului public. Nu pot sa accept ca in Consiliul de Administratie sa ajunga o persoana care a calcat in picioare drapelul Romaniei si i-a dat foc. Pentru aceasta fapta domnul Demeter a fost retinut. Cred ca este bine sa se afle pe cine sustine actuala putere si ce mismasuri poate sa faca pentru a ramane la ciolan cu ajutorul UDMR", a spus Vasilescu.

Mai mult, aceasta a sustinut ca prin avizul negativ al lui Miculescu si sprijinul pentru Demeter exista riscul ca radioul public sa fie condus de "un huligan". "Am crezut ca la Camera Deputatilor doar doamna Roberta Anastase calca in picoare legislatia dar vad ca pe linie feminina se pastreaza aceasta practica si doamna Raluca Turcan face acelasi lucru. Au calcat in picioare legislatia pentru a da postul de presedinte al radioului public unui huligan din UDMR care a fost arestat pentru acte de huliganism pentru ca a calcat in picioare drapelul Romaniei si i-a dat foc. Iar acum puterea il premiaza punandu-l presedinte la poate cea mai echilibrata institutie media din Romania", a conchis senatorul PSD.

Presedintele Consiliului de administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune, respectiv al Societatii Romane de Televiziune, se numeste de catre Parlament, in sedinta comuna, dintre membrii titulari ai consiliilor, la propunerea comisiilor permanente de specialitate, in urma examinarii candidatilor recomandati de catre membrii titulari ai consiliilor de administratie, cu respectarea prevederilor de audieri si de vot prevazute de Legea 41/1994.


Ovidiu Miculescu, propunerea PSD in CA al SRR, a fost desemnat de membrii consiliului de administratie, in urma celui de-al doilea tur de scrutin, pentru functia de presedinte al radioului public. Intrucat la primul tur de scrutin atat Ovidiu Miculescu, sustinut de reprezentantii opozitiei, cat si Demeter Andras Istvan, sustinut de cei ai puterii, au intrunit un numar egal de voturi ( scor 6 la 6, inregistrandu-se si o abtinere), a fost organizat un nou tur de scrutin. In urma acestuia, Miculescu a fost desemnat drept candidat la sefia RRA cu sapte voturi pentru si sase impotriva.

Alexandru Lazescu a fost ales, cu opt voturi pentru si cinci impotriva, de catre membrii CA al TVR sa fie propus Parlamentului pentru functia de presedintele director general al postului public de televiziune.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri