Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Europa Centrala si de Sud Est, anunta preluarea lantului de cinematografe Palace Cinema in Europa Centrala pentru suma de 28 mil. euro.
Palace Cinema detine in Europa Centrala 15 multiplexuri in Ungaria, Republica Ceha si Slovacia. Achizitia marcheaza intrarea operatorului pe piata de cinema din Slovacia.

In prezent, Cinema City detine, in cele sapte tari, o retea de 90 de cinematografe multiplex, cu un total de 866 de sali si o capacitate de peste 120.000 de locuri. In Romania, Cinema City opereaza 9 multiplexuri, cu 88 de sali, care insumeaza peste 14.600 de locuri.

Palace Cinema opereaza un total de 141 de ecrane, din care 65 de ecrane in 8 multiplexuri in Cehia, 47 de ecrane in 4 multiplexuri in Ungaria si 29 de ecrane in 3 multiplexuri in Slovacia.

“Acesta tranzactie importanta va avea o contributie semnificativa la consolidarea pozitionarii noastre printre liderii operatorilor de cinematografe din Europa. Achizitia Palace Cinema completeaza prezenta noastra in regiune prin extinderea numarului de cinematografe detinute de Cinema City International. Ne bucuram sa anuntam intrarea Cinema City pe piata din Slovacia, cu trei locatii in premiera, chiar in capitala, in Bratislava”, a declarat Moshe Greidinger, CEO al Cinema City International.

In Romania, Cinema City a inregistrat o crestere a audientei cu peste 100 % in 2010. Anul trecut, in cadrul multiplexurilor operate de Cinema City Romania au fost vandute 3,09 milioane de bilete.

In urmatoarele luni, Cinema City va adauga in portofoliu cinematografe in Braila si Targu Mures. In prezent, multiplexurile Cinema City se afla in Bucuresti, Piteşti, Iasi, Timisoara, Cluj, Bacau, Arad si Baia Mare.

Cinema City International, companie listata la bursa din Varsovia, este cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Israel si din Europa Centrala si de Est. Compania isi dezvolta reteaua pe o piata de peste 100 de milioane de locuitori, distribuita in sapte tari: Israel, Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia si Romania.

Activitatea companiei incepe inca din 1929, in Israel. A urmat apoi extinderea in afara Israelului, cu primul multiplex al companiei deschis in Ungaria, in 1997.

Grupul Cinema City International are peste 4.000 de angajati in cele 7 tari unde detine retele de cinematografe.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri