Bursa de Valori Bucuresti a lansat in aceasta saptamana drepturile de alocare, instrumente aprobate recent de catre CNVM care vor putea fi tranzactionate pentru prima data pe piata de valori de la Bucuresti.
Drepturile de alocare sunt valori mobiliare negociabile, emise pe termen scurt, care certifica dreptul detinatorului acestuia de a primi o actiune care ii va fi atribuita la momentul inregistrarii la Depozitarul Central a unei majorari a capitalului social.

De asemenea, aceste instrumente financiare pot fi emise si in cazul ofertelor publice primare initiale de vanzare. Trangaz este prima oferta publica de acest gen care va avea atasata si drepturile de alocare.

In oferta se vor oferi 1.177.384 de actiuni, fiecare dintre aceste actiuni avand atasat un drept de alocare. Pretul pe actiune cu drept de alocare aferent este de 191,92 RON.

Cu ajutorul drepturilor de alocale, investitorii vor putea sa-si marcheze castigul obtinut din oferta, inainte de inceperea tranzactionarii actiunilor pe Bursa.
Drepturile de alocare sunt tranzactionate ca si actiunile folosind aceleasi reguli si sistem de tranzactionare. Acestea ajung la maturitate dupa curgerea unui termen de 2 zile lucratoare ulterioare primirii de catre BVB a notificarii Depozitarului Central referitoare la primirea de la emitent a documentatiei complete privind operatiunea de majorare a capitalului social. dupa maturitatea drepturilor de alocare lista detinatorilor de drepturi se va transforma in lista detinatorilor de actiuni.

Ca orice instrument financiar, drepturile de alocare prezinta si riscuri. Unul dintre acestea este anularea ofertei. In aceasta situatie, detinatorul acestor drepturi isi va primi banii inapoi. Suma rambursata este egala cu produsul dintre numarul de drepturi de alocare detinut si pretul de vanzare al unei actiuni nou emise.

Transgaz se va lista la Bursa in februarie 2008

Compania de transport de gaze naturale Transgaz Medias se va lista la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in luna februarie 2008, a declarat directorul general al Transgaz, Ioan Rusu.
Perioada de desfasurare a ofertei publice de vanzare de actiuni Transgaz (IPO) se va desfasura in perioada 26 noiembrie-7 decembrie 2007, perioada in care investitorii pot subscrie 1,177 milioane actiuni, la pretul de 191,92 lei pe actiune.

Oferta este impartita in doua transe: 60% din numarul de actiuni vor fi oferite investitorilor mari, ce vor subscrie peste 500.000 lei iar restul va fi destinat subscrierilor sub aceasta suma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri