Warren Buffet (foto), supranumit "Oracolul din Omaha", a adoptat de-a lungul timpului un stil investitional bazat pe valoare, disciplina si rabdare, devenind unul din cei mai de succes investitori la bursa din istorie. Unul dintre principiile de baza ale strategiei sale a fost cumpararea de afaceri cu perspective pe termen lung excelente, tranzactionate la valori intriseci scazute, care ofera un profit ridicat. Vezi care sunt cele mai profitabile investitii pe termen lung ale lui Warren Buffet, dupa un top realizat de Investopedia.com.
Nike, Inc.

Nike (NKE) este o companie cunoscuta pentru pantofii sport de calitate, ce si-a extins domeniul de activitate, ajungand sa fie lider pe mai multe nise ce vizeaza activitatea sportiva, hainele si incaltamintea. Nike este in topul pietelor in care activeaza, ajungand la cote foarte mari de profit.

Compania a demarat investitii importante in China si in alte tari dezvoltate si are unul din cele mai puternice branduri din lume.

Burlington Northern Santa Fe Corp.

Buffet a crezut foarte mult in potentialul acestei companii, incat a investit 34 miliarde de dolari. Transportatorul detine sau are inchiriate aproximativ 50.000 de mile de drumuri in Statele Unite si Canada.

Burlington Northern (BNI) transporta aproape orice fel produse, de la bunuri de consum, automobile, combustibil, lemne sau carbuni.
Compania are un indicator P/E sub media pietei si un randament a dividendelor de 2%.

The Coca-Cola Company

Warren Buffet a fost mai multe decenii actionar la compania producatoare a faimoasei bauturi racoritoare Coca-Cola, fiind si una din cele mai de success investitii ale sale.

Coca-Cola (KO) isi continua cresterea in intreaga lume, urmand o strategie unica de vanzare a siropului principal imbuteliatorilor, care realizeaza apoi produsul finit intalnit in restaurante si magazine.

Procter & Gamble

Specialistii Investopedia spun ca este usor de crezut ca in fiecare locuinta din America se gaseste cel putin cate un produs Procter&Gamble (PG). Compania produce branduri precum Tide, Bounty, Pampers, Head&Shoulders, Gillette, Oral-B, Duracell si multe altele.

Strategia pe termen lung a companiei este sa concureze doar pe pietele unde este deja lider sau numarul 2 dupa cota de piata si sa taie din productie atunci cand nu pot obtine pozitii de top in anumite zone. Cota de piata competitiva permite companiei sa creasca foarte usor preturile, atunci cand si costul productiei creste.

Pentru mai multe investitii de succes ale lui Warren Buffet, citeste articolul integral in Investopedia.com


Portret de investitor – Warren Buffett, Oracolul din Omaha

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri