BCR si BRD, primele doua banci din sistem care controleaza peste 33% din activele bancare, se lupta penru a acorda cat mai multe credite prin programul Prima Casa. Prima institutie si-a lasat unitatile bancare deschise si in weekend, in timp ce a doua a decis la inceputul acestui an sa reduca dobanzile la Prima Casa.
BCR, prima banca din sistem dupa valoarea activelor, are alocat un plafon de garantii pentru Prima Casa in suma de 64 milioane de euro, mai exact 32% din totalul garantiilor puse la dispozitie de catre FNGCIMM in etapa a treia a programului Prima Casa.

Banca a aprobat deja credite in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, utilizand aproape jumatate din plafonul de garantii aprobat de fondul de garantare. BCR a acordat 735 de credite in cadrul programului Prima Casa 3, iar reprezentantii bancii estimeaza ca vor acorda circa 1.500 de imprumuturi pana la epuizarea garantiilor.

In cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de peste 40.000 de euro.

Pentru a putea acorda mai multe credite prin Prima Casa si a informa clientii mai bine, BCR a decis sa mentina o serie de unitati bancare deschise si in weekend-urile 26 – 27 februarie si 12 – 13 martie. „BCR ii invita pe toti ce interesati in unitatile deschise atat sambata, cat si duminica, pentru a ii informa si consilia cu privire la pasii necesari pentru a beneficia de un credit Prima Casa”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei de credit.

Nivelul maxim al dobanzilor percepute de banci la creditele acordate prin programul Prima Casa a fost limitat de autoritati, insa bancherii au avut posibilitatea de a plasa dobanzile mai jos pentru a castiga clienti. Una dintre cele mai mari banci de pe piata locala a decis, la inceputul acestui an, sa reduca nivelul dobanzii la Prima Casa.

Astfel, BRD-Groupe Société Générale, a doua mare banca de pe piata, a redus la inceputul acestui an dobanzile la imprumuturile noi prin "Prima Casa” cu 0,15 puncte procentuale.

BRD are alocat pentru Prima Casa 3 un plafon de garantii in valoare de 32 de milioane de euro, adica peste 10% din plafonul total de 200 de milioane de euro. Banca are peste 500 de dosare pentru credite prin programul Prima Casa aflate in diferite stadii de analiza si aprobare, la nivelul FNGCIMM si in reteaua de unitati a bancii.

In plus, pentru a acorda mai multe credite, BRD a decis sa le ofere informatii despre Prima Casa clientilor interesati si prin telefon, in afara celor peste 930 de unitati din reteaua sa. „De asemenea, clientii BRD pot solicita analiza de preacceptare a creditelor Prima Casa prin telefon, obtinand pe loc raspuns la solicitarea lor de credit”, potrivit unui comunicat al institutiei bancare.

Cele doua banci vor putea acorda prin a treia etapa a programului Prima Casa credite pe baza unor garantii cumulate de 96 de milioane de euro, aproape jumatate din totalul garantiilor furnizate de stat pentru acest program guvernamental.

Citeste si articolul: Top 5 modificari la Prima Casa in 2011
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri