Satisfactia utilizatorilor Facebook este intratat de scazuta incat cea mai mare retea sociala din lume risca sa piarda cota de piata in fata concurentului recent lansat Google+, rezulta dintr-un studiu recent citat de PCWorld.com.
Desi satisfactia utilizatorilor Facebook a crescut usor fata de anul trecut, site-ul ramane printre ultimele in indexul de satisfactie al studiului American Customers Satisfaction Index (ACSI).

Experienta utilizatorilor cu Facebook este clasificata ca fiind “poor” (mica – n.r.). Co-autorul studiului, Larry Freed, a declarat ca Facebook are succes datorita unui “fel de monopol” pe piata retelelor sociale.

In ciuda dominantei din prezent (circa 700 de milioane de utilizatori), Facebook nu ar trebui sa “se culce pe lauri”, intrucat lucrurile se pot schimba rapid daca satisfactia consumatorilor nu va creste, conform lui Freed.

“Daca Google isi va marketa corect produsul Google+, Facebook ar putea intampina o concurenta serioasa care, in timp, va eroda puternic cota de piata a liderului actual”, considera el.

Indexul de satisfactie al Facebook a crescut anul acesta cu 2 puncte, pana la 66 din 100 maxim posibil, aratand ca gigantul american se misca in directia potrivita, dar incet.

Oficialii Facebook au comentat spunand ca reteaua sociala ia feedback-ul utilizatorilor in serios si ca lupta sa creeze un mediu “simplu, rapid, inovativ si sigur”.

Oficialii Google au declarat ca Google+, care este in prezent in versiune trial, limitat, are circa 10 milioane de membri.

Pe segmentul de e-business, Wikipedia a fost cel mai bine clasata, cu 78 de puncte, urmata de YouTube detinut de Google, cu 74 de puncte. MySpace nu a mai intrat in studiu deoarece organismul american de cercetare nu a putut primi suficiente raspunsuri de la utilizatorii retelei.

Pe segmentul motoarelor de cautare, Google este pe primul loc cu 83, de la 80 anul trecut, in timp ce Bing a crescut de la 77 la 82, o crestere pe care Freed o considera impresionanta. Ask.com a crescut de asemenea puternic, de la 73 la 80 si Yahoo de la 76 la 79 de puncte. Portalul MSN al Microsoft a evoluat de la 75 la 78 de puncte.

Pe segmentul site-urilor de stiri, lider este FoxNews.com, cu 82 de puncte. El e urmat de ABCNews.com, USAToday.com, MSNBC.com, CNN.com, NYTimes.com si, pe ultimul loc, HuffingtonPost.com, cu 69 de puncte.

Sursa foto: Geekworld.net

Considerati ca Google+ reprezinta un pericol real pentru Facebook? Spuneti-va parerea mai jos.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri