Serviciul de stocare “in nor” al Apple, iCloud.com, a intrat in stadiu beta fiind disponibil pentru ca dezvoltatorii sa il testeze. Simultan au fost facute disponibile versiunile beta ale suitei iWork pentru iOS si iPhoto. Vezi ce preturi percep cei de la Apple.
iCloud este noul serviciu de sincronizare al Apple. Cand creezi sau editezi o fotografie sau un document pe iPhone, iPad, Mac sau PC cu Windows, este in mod automat trimisa catre orice alt device pe care il alegi tu. De exemplu, poti face poze cu iPhone-ul si sa le poti edita imediat pe iPad, salvandu-le simultan si pe Mac.

Pe iCloud este si un calendar, o aplicatie de e-mail, acces la serviciul Find My iPhone si o noua sectiune numita iWork. Toate acestea arata foarte asemanator cu echivalentele de pe iOS, chiar si icoanele, scrie Wired.com.

iCloud este gratuit si vine cu o capacitate de stocare de 5Gb. Poti insa sa platesti pentru mai mult spatiu – 20$/an pentru 10Gb, 40$ iti va da 50 Gb si 100$ iti va aduce 50Gb. Este de notat ca in acesti gigabiti nu se aduna fotografiile, muzica, cartile sau aplicatiile pe care le achizitionezi prin iTunes sau App Store.

Lansarea oficiala va avea loc in septembrie, odata cu lansarea iOS 5.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri