Apple lanseaza optiunea de 2 TB spatiu de stocare in cadrul serviciului iCloud, cu doar o saptamana inainte de lansarea unui nou model de iPhone.

Daca pana acum maximul spatiului de stocare ce putea fi achizitionat pentru serviciul iCloud era de 1 TB, Apple a lansat miercuri, 31.08, optiunea de 2 TB care va costa 20 de dolari pe luna. Tariful este in linie cu tarifele practicate atat de Apple pentru optiunile inferioare, cat si de principalul concurent, Google. Ambele companii isi taxeaza utilizatorii cu 10 dolari pe luna pentru 1 TB spatiu de stocare, conform News.ro.

iCloud este serviciul de stocare a datelor lansat de Apple in 2011. Acesta este cunoscut, in primul rand, pentru legatura cu dispozitivele mobile Apple, al caror backup se face prin intermediul iCloud. Orice posesor de iPhone sau iPad beneficiaza de 5 GB spatiu de stocare gratuit pentru salvarea si sincronizarea datelor.

Dincolo de iCloud, noua optiune are o semnificatie ce nu poate fi ignorata. Saltul la 2 TB pentru iCloud, cu doar o saptamana inainte de lansarea unui nou model de iPhone, poate insemna ca Apple pregateste lansarea unei versiuni cu mai mult spatiu intern de stocare. Mergand pe aceasta logica, Apple ar urma sa lanseze pentru prima oara o versiune de iPhone cu 256 GB spatiu intern de stocare. Va fi, bineinteles, si cea mai scumpa versiune de iPhone.

Noul model de iPhone va fi lansat de Apple pe 7 septembrie, compania americana trimitand deja invitatiile pentru evenimentul ce va avea loc in San Francisco. Este asteptat ca noul model sa foloseasca designul de iPhone 6, sa ascunda liniile de semnal de pe spatele carcasei si sa renunte la iesirea audio de 3,5 mm. De asemenea, este posibil ca versiunea mai mare sa foloseasca un sistem foto cu doua camere, care va combina fotografiile realizate intr-o singura imagine.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alianta gigantilor: Apple, Amazon, IKEA, pentru smart homes