Google va extinde serviciul Street View in cateva dintre cele mai izolate locuri din lume. Compania va inregistra imagini ale Amazonului si Rio Negro din nord vestul Braziliei, scrie BBC.co.uk.
Google va instrui localnicii cum sa inregistreze imagini din regiunea lor, urmand sa lase in acele zone echipament pentru ca munca sa continue pe termen lung.

Fotografiile vor fi ulterior “lipite” pentru ca utilizatorii sa poata vedea imagini panoramice din acele regiuni.

Google incearca prin aceasta actiune, alaturi de Foundation for a Sustainable Amazon, sa demonstreze lumii efectele poluarii mondiale si ale defrisarii asupra ecosistemului Amazonian.

Totodata, pentru Google proiectul reprezinta cea mai mare provocare, intrucat pana in prezent echipamentele gigantului american erau concepute pentru a capta imagini pe strazi. Compania va folosi biciclete speciale pentru a merge pe poteci din bazinul Amazonian si prin sate dar si vaporase cu care vor naviga pe Amazon si rauri adiacente.

Proiectul va incepe intr-un orasel numit Tumbira, unde compania cu sediul in Califoria a primit foarte multa atentie. Rezidentul Maria do Socorro da Silva Mendonca nu a auzit niciodata de Google dar este foarte incitata de proiect. “Nu stiu nimic despre acest Internet”, a spus femeia de 40 de ani. “Cred ca este insa un proiect minunat intrucat pana in prezent nu s-a scris nimic despre comunitatea noastra. Nimeni nu stie ca existam”.

Serviciul Google Street View a fost lansat in 2007 si este activ si in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri