Guvernul Marii Britanii, reprezentati ai retelelor de socializare Twitter si Facebook dar si ai companiei canadiene Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor BlackBerry, s-au intalnit pentru a discuta despre modalitatile prin care ar putea limita sau restrictiona accesul la retelele de socializare in incercarea de a combate criminalitatea sau revoltele de strada, potrivit The New York Times.
Discutiile vin dupa ce retelele de socializare si cele de telefonie precum BlackBerry Messenger au avut un rol semnificativ in poate cea mai violenta perioada cu cele mai mari proteste din ultimul timp desfasurate in insula.

Primul Ministru al Marii Britanii, David Cameron, a sustinut ca “atunci cand oamenii apeleaza la retelele de socializare pentru a instiga la violenta trebuie sa ii oprim”.

Guvernul Marii Britanii ia in considerare ca utilizatorii serviciilor sociale sa isi foloseasca adevarata identitate. De altfel, potrivit companiei de cercetare Opinium Search. 38% dintre cei chestionati au incurajat inchiderea temporara a accesului catre retele sociale in timpul revoltelor din Marea Britanie.

Discutia oficialilor britanici cu reprezentatii social media a vizat in special o solutionare prin care puterea de raspandire a informatiilor pe aceste suporturi de socializare ar putea fi controlata.

De cealalta parte, avocatii sustin ca guvernul britanic se foloseste de politici similare celor pe care le-a criticat in statele totalitare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri