Facebook a anuntat ca a platit peste 40.000 $ pentru o noua initiativa numita “bug bounty” (bani castigati din gasirea de vulnerabilitati – trad. aproximativa). Lansat in urma cu trei saptamani, programul Facebook invita hackerii, atat profesionisti cat si amatori, sa trimita catre retea detalii privind bug-urile descoperite, scrie CNNMoney.com.
Daca rapoartele se verifica si sunt utile, Facebook va plati celor ce au descoperit vulnearabilitatile cel putin 500$.

Compania este dispusa sa plateasca si mai mult, in functie de complexitatea problemelor descoperite.

“Am platit deja 5.000 de dolari pentru un raport excelent”, a declarat Joe Sullivan, director de securitate al Facebook. “O alta persoana a primit 7.000 $ pentru raportarea a sase probleme diferite”.

Desi Facebook are propria echipa de securitate, a apelat si la comunitate pentru a acoperi cat mai bine o problema stringenta pentru companie.

Cercetatori in domeniul securitatii din peste 16 tari au trimis deja, cu succes, rapoarte privind erori ale Facebook. Totodata oficialii companiei asigura ca nu vor intreprinde niciun fel de actiuni in instanta impotriva lor, chiar daca descopera cai mai putin legale de a intra in sistemele Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri