Facebook va creste cu 25% volumul actiunilor scoase pe piata in cadrul ofertei publice initiale (IPO), a declarat pentru Reuters o sursa apropiata discutiilor, astfel ca cea mai mare retea de socializare ar putea atrage pana la 16 miliarde de dolari, profitand de entuziasmul investitorilor, informeaza Mediafax.
Cererea investitorilor pentru actiunile oferite de Facebook este neasteptat de solida, in pofida temerilor privind potentialul de crestere pe termen lung al companiei.

Incertitudinile legate de viitorul Facebook au fost subliniate marti General Motors, care si-a anuntat intentia sa renunte la publicitatea prin intermediul retelei de socializare.

Facebook genereaza venituri aproape exclusiv din servicii personalizate de publicitate.

Compania, fondata in 2004 de Mark Zuckerberg, va creste cu 25%, sau 85 milioane de actiuni, volumul titlurilor scoase pe piata in cadrul ofertei publice initiale, de la 337 milioane la 422 milioane de actiuni, a declarat sursa citata.

Astfel, actiunile disponibile publicului ar reprezenta circa 16% din Facebook, fata de 12% anterior.
Facebook a anuntat marti cresterea intervalului de pret in cadrul ofertei de la 28-35 dolari la 34-48 dolari, in urma cererii neasteptat de solide din partea investitorilor. Astfel, compania tinteste finantare de minimum 14,3 miliarde de dolari si maximum 16 miliarde de dolari.

La 38 de dolari pe actiune, capitalizarea Facebook la debutul pe piata Nasdaq ar fi de 104 miliarde de dolari.
Cresterea volumului actiunilor scoase pe piata si a pretului de referinta va propulsa oferta publica initiala a Facebook pe locul al treilea in istoria SUA, dupa Visa si General Motors.

Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze informatiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri