Recordul anterior era detinut de Google, care a avut nevoie de opt ani pentru a reusi sa ajunga la o valoare de piata de 250 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Aprecierea rapida a actiunilor Facebook indica increderea investitorilor ca operatorul retelei de socializare va continua sa creasca vanzarile de publicitate pe aplicatia proprie sau pe alte servicii. Intr-o anumita masura cresterea reflecta si interesul atras de titlurile companiilor tehnologice. Valoarea Nasdaq Internet Index a crescut aproape de doua ori de cand Facebook s-a listat la bursa.

Actiunile Facebook sunt tranzactionate la nivelul de 87 de ori profitul pe actiune, reprezentand de aproape cinci ori media de la nivelul indicelui S&P 500. Companiile membre ale Nasdaq Internet Index sunt tranzactionate la un raport pret/profit de 27.

Citeste si:

Cu o capitalizare de 253 de miliarde de dolari, Facebook este in prezent a noua mare companie a indicelui S&P 500, peste Wal-Mart Stores si Procter&Gamble, care au avut nevoie de zeci de ani pentru a se dezvolta la un astfel de nivel.

Veniturile din publicitate ale Facebook, care reprezinta peste 90% din vanzarile companiei, au crescut cu 46% in primul trimestru, la 3,32 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: Mark Zuckerberg/Shutterstock.com