Timpul petrecut pe internet poate influenta gusturile in ceea ce priveste atractivitatea persoanelor de sex opus, se arata intr-un studiu recent, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatorii au descoperit ca femeile care petrec foarte mult timp pe internet prefera barbatii cu un aspect viril, in timp ce persoanele de sex masculin care stau mult online prefera femeile slabe, cu un aer delicat. "Persoanele cu acces la internet sunt mult mai expuse la media, reclame si site-uri care promoveaza idealuri de frumusete, cu barbati musculosi si femei slabute si delicate", a declarat psihologul Carlota Batres, care a condus acest studiu, potrivit Mediafax.

Ca un exemplu recent pentru aceasta situatie, cercetatorii au citat filmul hollywoodian "Noah", in care personajul principal masculin este interpretat de virilul actor Russell Crowe, iar rolul feminin este interpretat de delicata actrita Jennifer Connelly. Aceasta cercetare a fost realizata in El Salvador, unde cei mai multi oameni - 74% - nu au acces la internet. Pentru acest studiu, oamenii de stiinta le-au cerut participantilor sa aleaga intre fotografiile unor persoane slabe sau cu cateva kilograme in plus si cu nivel de masculinitate si feminitate mai mare sau mai mic.

Astfel, cercetatorii au descoperit ca nu exista diferente in ceea ce priveste gusturile persoanelor cu acces la internet. Mare parte dintre acestea a preferat persoanele pe care internetul le-ar fi sugerat ca ar fi mai "atractive". In schimb, persoanele fara acces la internet au gasit mai atragatoare femeile mai plinute, cu trasaturi masculine. De asemenea, studiul a aratat ca persoanele cu acces la internet sunt mai predispuse sa aiba un televizor acasa, ceea ce face ca expunerea la reclame, emisiuni si filme sa fie mai mare.

Cercetatorii au gasit acestor descoperiri mai multe explicatii, printre care si modul in care circumstantele economice influenteaza atractivitatea.

"O posibilitate este ca asprimea mediului sa influenteze preferintele. Oamenii fara acces la internet din studiul efectuat in El Salvador au mai putine resurse - cum ar fi lipsa apei curente - si o asemenea asprime ar putea fi responsabila pentru ceea ce gasesc ei atragator", a spus David Perrett, de la St Andrews University. "Cand veniturile si accesul la alimente este incert, femeile mai plinute ar putea fi mai bine pregatire sa supravietuiasca si sa se reproduca si astfel preferintele pentru femeile mai plinute ar putea fi flexibile", a mai spus cercetatorul. De asemenea, oamenii de stiinta precizeaza ca acest studiu este in concordanta cu cercetarile anterioare realizate la nivel rural, care au aratat ca persoanele mai plinute sunt considerate mai atragatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri