In jur de 35% dintre romani au declarat ca nu s-ar simti deloc confortabil daca intreaga activitate pe care o desfasoara pe internet ar fi facuta publica, fata de numai 9%, care s-ar simti foarte confortabil, arata un studiu realizat de producatorul de microprocesoare Intel in parteneriat impreuna cu Mercury Research.

De asemenea, 15% dintre respondenti sustin ca se simt vulnerabili din cauza informatiilor publicate pe net de catre ei sau de alte persoane referitoare la ei pe internet.

In ciuda exploziei de informatii postate online, 53% dintre respondenti considera ca oamenii ar trebui facuti raspunzatori pentru informatiile postate, iar acelasi procent sustine ca oamenii divulga prea multe informatii pe internet despre ei.

"Modul in care utilizatorii comunica pe Internet s-a schimbat semnificativ in ultimii ani. De asemenea, utilizatorii au la dispozitie dispozitive mai rapide, mai performante si mai usoare, care le permit accesul la internet oricand si de oriunde. Este foarte simplu acum sa postam informatii despre viata noastra si despre cei apropiati, dar trebuie sa facem diferenta intre postarea de informatii si supraexpunere pe internet", a declarat Adrian Cioroianu, manager de dezvoltare a businessului la Intel.

Studiul a fost realizat in luna august 2012 pe un esantion de 419 persoane, barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Respondentii sunt din mediul urban, cu acces la retelele sociale, cel putin o data pe zi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Cehia ii va taxa cu 7% pe gigantii din domeniul internetului