Aplicatia de taximetrie Uber isi pregateste intrarea pe piata locala, compania cautand general manager pentru piata locala, dar si local marketing & support, operations and logistics manager conform anunturilor postate pe site-ul controversatei aplicatii.

Uber, aplicatia pentru smartphone care face legatura intre pasageri si cel mai apropiat sofer dispus sa-si ofere serviciile contra cost, a fost interzisa in Germania, dupa ce instantele judecatoresti au constatat incalcarea normelor privind transportul de persoane.

Instantele judecatoresti au fost sesizate de catre companiile de taximetrie, care au acuzat Uber ca nu respecta legislatia germana in ceea ce priveste transportul de pasageri."Legea pentru transportul pasagerilor reglementeaza protectia soferilor si a clientilor. Aceasta reglementare nu poate sa nu fie luata in considerare de catre o companie, oricat de neoliberala ar fi aceasta", a declarat presedintele asociatiei Taxi Deutschland, Dieter Schlenker.

Compania Uber Technologies, dezvoltatorul aplicatiei Uber, care ii ajuta pe pasageri sa gaseasca cel mai apropiat sofer profesionist sau neprofesionist dispus sa ofere servicii de transport contra cost, a fost infiintata in iunie 2010 si a fost evaluata de catre investitori la circa 17 miliarde de dolari anul acesta.

Ramane de vazut cum va fi primita aplicatia pentru smartphone-uri in Romania si in cat timp aceasta va deveni disponibila si pe plan local. Compania este prezenta pe multiple tari din lume, de pe aproape toate continentele. Despre acest subiect a scris si Hotnews.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri