Un proiect romanesc se afla printre castigatorii programului RISE Awards 2015, organizat de Google la nivel global. TechLounge, prin proiectul IoT4Girls, este organizatia din Romania care va primi anul acesta o finantare de 25.000 de dolari prin intermediul Google RISE Awards.

Proiectul castigator in Google RISE Awards 2015, IoT4Girls are ca scop promovarea informaticii in randul elevelor de liceu, ca obiectiv de cariera si studii. Proiectul se adreseaza elevelor de liceu, care au oportunitatea sa programeze, intr-un mod foarte practic si distractiv, obiecte "smart". Fetele vor dezvolta aplicatii pentru gadgeturi pe care le vor putea purta (e.g. bratari inteligente care posteaza pe retele sociale) sau care se conecteaza la mobil/calculator (e.g. folosirea mobilului ca o telecomanda pentru a actiona diferite alte gadgeturi).

TechLounge este locul de intalnire in care studenti din domeniile informaticii si ingineriei, tineri interesati de business, dezvoltatori, designeri si antreprenori impartasesc idei si schimba cate un colt de lume. TechLounge ofera oportunitati pentru tinerii dezvoltatori si antreprenori din IT si suport pentru startup-uri, prin intermediul programului Innovation Labs. Membrii comunitatii TechLounge s-au implicat activ in ultimii ani in dezvoltarea de programe educationale adresate elevilor de liceu.

Programul RISE Awards derulat de Google are ca scop sprijinirea derularii de programe care sa inspire si sa pregateasca viitoarea generatie de specialisti in stiinte informatice, in special cele care se adreseaza fetelor, minoritatilor si elevilor cu situatii economico-sociale precare. Partenerii programului RISE sunt organizatii care educa, angreneaza si provoaca elevii sa descopere stiintele informatice, prin intermediul de activitati extracuriculare.

In 2015, in cadrul programului RISE Award, Google a acordat granturi catre 37 de organizatii din 17 tari, cu o valoare cumulata de 1,5 milioane dolari. Google RISE Awards a demarat in 2010, iar in cei 6 ani au fost acordate finantari de 4,3 milioane dolari, catre 205 organizatii din peste 25 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri