Platforma Buzzle.ro, care isi propune sa devina in cel mai scurt timp cel mai mare portal de cursuri online si offline din Romania, este primul start-up sustinut prin intermediul programului Connect Accelerator, o structura de accelerare in care companiile aflate in stadii incipiente pot accesa suport sub forma de finantare, spatii de lucru, networking si mentorat.

Connect Accelerator este un proiect lansat de Connect HUB si sustinut de antreprenori locali, printre care se numara si Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec si Octav Cobzareanu, Partener Blue Sky Development.

Obiectivul Connect Accelerator este aducerea la un nivel de performanta relevanta a start-up-ului, iar pachetul standard presupune 3 luni de activitate si mentorat in ConnectHub, precum si 7.500 euro cash pentru o participatie de 12% din companie. Mentoratul si finantarile sunt asigurate de persoane fizice cu experienta in antreprenoriat, alaturi de Connect Hub.

„Dintre cele 60 de start-up-uri care s-au inscris in prima runda organizata de Connect Accelerator, am ales sa sprijinim Buzzle.ro, deoarece credem in aceasta echipa si in potentialul platformei si consideram ca aduce un plus de valoare pe piata locala”, a declarat Dragos Roua, ConnectHub.

Dragos Roua este fondatorul celui mai popular si longeviv eveniment de networking in zona antreprenoriala din Romania, Open Connect, cu peste 120 de editii in ultimele 3 sezoane din Bucuresti, evenimentul avand loc si in alte orase din tara, precum Constanta, Galati, Sibiu si Brasov. Din 2014, impreuna cu Dragos Nicolaescu si Matei Dumitrescu, Dragos Roua a pus bazele Connect Hub, pe care il gestioneaza full-time in prezent. Connect Accelerator este un vector investitional construit peste infrastructura ConnectHub, cu scopul de a sprijini start-up-urile in special in faza initiala, dupa crearea unui produs minim viabil (MVP).

Potrivit acestuia, Buzzle.ro este un proiect „manusa” pentru Connect Accelerator, deoarece crede in potentialul invatarii la distanta, iar in Romania aceasta nisa abia se formeaza, urmand sa ajunga la maturitate intr-un interval cuprins intre 2 si 4 ani.

Buzzle colaboreaza cu cei mai buni traineri ai momentului si ofera o paleta larga de cursuri, de la design interior si fotografie la IT sau public speaking, ajutand utilizatorii sa isi diversifice abilitatile prin invatarea de lucruri noi, sa isi impartaseasca din cunostinte cursantilor sau sa le ofere angajatilor traininguri de specialitate. Printre partenerii cu care Buzzle deja colaboreaza se numara companii precum F64 si traineri precum Alexandru Agarici (coaching) sau Sorin Ene (campion national drift), ceea ce confirma diversitatea cursurilor prezente pe platforma. Start-up-ul a fost fondat in 2015 de Gabriela Udeanu, care a renuntat la postul de marketing coordinator al unei mari companii de IT pentru a intra in lumea antreprenoriatului.

„Cred ca daca nu as fi renuntat acum la statutul de angajat, nu as mai fi facut-o in viitor – sau cel putin nu la fel de usor – si cred in piata pe care intra Buzzle, cea a educatiei online. Prin Buzzle vom crea un marketplace in care vor fi promovate cursuri din toate domeniile, atat online cat si fizice, si care le va facilita utilizatorilor procesul de selectie a acestora. Mizez si pe calitatea cursurilor, toate cele prezente acum pe platforma fiind atent selectate si cu recomandari bune de la persoanele care le-au sustinut in trecut. Mai mult, unele dintre ele vin si cu un mic discount pentru utilizatori. Vom ajunge cu pasi repezi platforma pe care toti trainerii si furnizorii de cursuri din Romania vor dori sa se promoveze si sa se vanda, pentru ca utilizatorii pot achizitiona cursurile direct de pe Buzzle.ro”, a precizat Gabriela Udeanu.

Potrivit acesteia, motivul pentru care Buzzle a acceptat oferta se datoreaza investitorilor care fac parte din Accelerator si compatibilitatii dintre cele doua echipe. Connect Accelerator a oferit suport inca din prima saptamana de activitate, iar acum echipa Buzzle se bucura zilnic de mentorship, ceea ce clarifica din ce in ce mai mult directia in care se indreapta start-up-ul.

Prima runda de finantare primita de Buzzle va acoperi costurile legate de dezvoltarea retelei de parteneri, activitati de marketing si realizarea unui plan de vanzari.

Printre sustinatorii ConnectAccelerator se numara Alex Lapusan, CEO si co-fondator Zitec si Octav Cobzareanu, Partener Blue Sky Development.

Alaturi de ConnectHub, Buzzle este sprijinit in aceasta etapa si de doi antreprenori romani.

Octav Cobzareanu este absolvent al Schiller University din Heidelberg, Germania, fost consultant imobiliar la Colliers Romania, in prezent antreprenor in domeniul dezvoltarii imobiliare.

„Buzzle este un start-up care m-a atras atat prin ideea si modelul de business, dar si prin optimismul obiectivelor si tenacitatea echipei care implementeaza proiectul. Consider ca acest segment de piata nu este indeajuns de exploatat, iar Buzzle poate acoperi aceasta nevoie”, a declarat Octav Cobzareanu.

Alexandru Lapusan este, in prezent, CEO si co-fondator Zitec, unul dintre principalii producatori locali de aplicatii online. Compania vizeaza o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro in 2015, cu investitii in mai multe start-up-uri internationale, printre care Zipongo (San Francisco, SUA), VideoPublishing.com (New York, SUA), Citinite (Londra, UK), cosQuare (Amsterdam, Olanda) si Editura HAC!BD (Bucuresti, Romania).

„Investitiile in start-up-uri fac de mai mult timp parte din strategia Zitec si ma bucur ca acum am ocazia de a sprijini personal un proiect atat de interesant si util cum este Buzzle. Alaturi de ceilalti membri ai Connect Accelerator, sper sa putem oferi echipei Buzzle toate instrumentele de care au nevoie pentru indeplinirea obiectivelor de business”, a spus CEO-ul Zitec.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri