Facebook a depasit luni o capitalizare de piata de 250 de miliarde de dolari, dupa o crestere de 2,4% a actiunilor, fiind prima companie membra a indicelui Standard&Poor’s 500 care a reusit aceasta performanta intr-o perioada de numai trei ani de la listarea la bursa, relateaza Bloomberg.

Recordul anterior era detinut de Google, care a avut nevoie de opt ani pentru a reusi sa ajunga la o valoare de piata de 250 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Aprecierea rapida a actiunilor Facebook indica increderea investitorilor ca operatorul retelei de socializare va continua sa creasca vanzarile de publicitate pe aplicatia proprie sau pe alte servicii. Intr-o anumita masura cresterea reflecta si interesul atras de titlurile companiilor tehnologice. Valoarea Nasdaq Internet Index a crescut aproape de doua ori de cand Facebook s-a listat la bursa.

Actiunile Facebook sunt tranzactionate la nivelul de 87 de ori profitul pe actiune, reprezentand de aproape cinci ori media de la nivelul indicelui S&P 500. Companiile membre ale Nasdaq Internet Index sunt tranzactionate la un raport pret/profit de 27.

Cu o capitalizare de 253 de miliarde de dolari, Facebook este in prezent a noua mare companie a indicelui S&P 500, peste Wal-Mart Stores si Procter&Gamble, care au avut nevoie de zeci de ani pentru a se dezvolta la un astfel de nivel.

Veniturile din publicitate ale Facebook, care reprezinta peste 90% din vanzarile companiei, au crescut cu 46% in primul trimestru, la 3,32 miliarde de dolari, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa foto: Mark Zuckerberg/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri